Týden hokeje v Kuřimi

Týden hokeje v Kuřimi

HC Mystery Kuřim pořádal ve středu 23. 11. 2022 společně s Českým hokejem nábor Pojď hrát hokej.

Banner

Ve středu 23. 11. 2022 se v 16:30 otevřely brány zimního stadionu v Kuřimi, kde hraje HC Mystery Kuřim. Děti ve věku od 4 do 8 let si pod záštitou Českého hokeje mohly na akci Pojď hrát hokej vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou či hokejistkou. Od začátku akce se u nás dveře netrhly a nakonec si k nám našlo cestu přes 15 dětí. K zápisu přišly děti od ročníku 2013 až po děti ročníku 2019.

Po registraci, která letos probíhala online formou, dostaly děti láhev od sponzora CCM a klíčenku. Dále pro děti byla na stadionu připravena sportovní olympiáda, která probíhala před tím, než šli nejmenší hokejisti a hokejistky na led. Děti si mohly vyzkoušet střílet na branku, slalom a v neposlední řadě byla nachystaná brankářská výstroj, a tak si mohly děti vyzkoušet i to, jaké to je být gólmanem.

Po olympiádě následovaly první krůčky na led. Děti z ročníků 2012, 2015 a 2016 udělaly špalír, kterým všechny nové děti přivítaly. Ledová plocha byla rozdělena na tři třetiny. Na jedné třetině mohli rodiče a děti vidět v rámci náboru Pojď hrát hokej modelový trénink ročníků 2015 a 2016. Na další třetině byl prostor pro děti, které stály na ledě poprvé. Dětí se ujali trenéři a trenérky, kteří jim vysvětlili základní věci, např. jak vstát z ledu, jak udělat své první krůčky na ledě, jak si zkusit udělat citronky. Samozřejmě ale vše bylo zakomponováno do her tak, aby to všechny děti bavilo. Na poslední třetině byly děti, které už na bruslích někdy stály a bruslit uměly. Trenéři pro ně připravili spoustu her. Mezi dětmi po celou dobu jezdili i naši maskoti, a to lev, mimoň a drak, kteří si s dětmi hráli. Po skončení jsme se všichni vyfotili.

Po ledě, který trval asi 45 minut, následovala prezentace, která byla pro rodiče připravená. Rodičům přiblížila více o tom, co to obnáší mít doma malého hokejistu nebo hokejistku. V rámci prezentace bylo rodičům představeno, jak Český hokej funguje, jak to vypadá a funguje v mládežnickém hokeji, a také jsme rodičům představili klub HC Mystery Kuřim.

Nábor Pojď hrát hokej je za námi a my se už nemůžeme dočkat na další.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kuřimi naleznete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“