Téměř stovku dívek přilákal do Příbrami Světový víkend dívčího hokeje

Téměř stovku dívek přilákal do Příbrami Světový víkend dívčího hokeje

O tom, že hokej není jen pro kluky, se mohli o víkendu přesvědčit všichni, kdo v Příbrami zavítali na zimní stadion. V rámci akce Světový víkend dívčího hokeje pořádané Českým hokejem ve spolupráci s IIHF se tam na ledě totiž prohánělo téměř sto dívek ve věku od šesti do šestnácti let.

Banner

Mezinárodní akce, které se konala již podeváté, zavítala tentokrát do 42 zemí po celém světě, od Austrálie až po Kanadu. A ani dívky v Česku o ni nebyly ochuzeny. V Příbrami pro ně byl připraven program plný zábavy, her a nových zážitků. Celkem si na akci našlo cestu 97 malých hokejistek.

526

Na tolika místech se letos uskutečnil Světový víkend dívčího hokeje. Hokej si přišly zahrát desítky tisíc dívek.

V sobotu si přišly na své holky ve věku od 6 do 12 let. Dívky byly rozděleny na dva týmy a po krátké rozcvičce mimo led na ně čekal trénink rozdělený na tři části. První byla zaměřená na individuální dovednosti, ve druhé části se hrál hokej 3 na 3 a ve třetí už na holky čekaly hry, různé soutěže jako střelba na přesnost či měření rychlosti bruslení.

Na neděli byl naplánovaný program pro dívky ve věku od 12 do 16 let. V jejich případě byl trénink zaměřen hlavně na individuální dovednosti, dostalo se ale i na hru 5 na 5.

Všechny dívky si kromě skvělých zážitků a nových poznatků odnesly i drobné dárky a diplomy. A příští rok se mohou těšit na jubilejní desátý ročník.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“