Týden hokeje v Prostějově

Týden hokeje v Prostějově

Poprvé v aktuální sezoně se hokejový klub SK Prostějov 1913 zapojil do akce Týden hokeje, která patří do dlouhodobého projektu s názvem Pojď hrát hokej. Ve spolupráci s Českým hokejem uspořádal ve čtvrtek 24. listopadu zábavný nábor, na němž nechyběla ani ukázka minihokeje. Na zimní stadion přilákal rovné tři desítky dětí.

Banner

Kdo chtěl udělat první hokejové krůčky v životě, nejprve se u vstupu na stadion zaregistroval. Organizátoři tu malé děti potěšili drobnými dárky v podobě lahve na pití a dresu s logem projektu Pojď hrát hokej. Jak vypadá nové moderní zázemí sportoviště, si hokejoví začátečníci mohli prohlédnout na vlastní oči. V pohodlných šatnách se pak seznámili s jednotlivými trenéry a za pomoci rodičů se převlékli do výstroje.

Na ledě je čekala hodina plná dovádění. Jedna část dětí se chopila chodítek a s jejich pomocí se pohybovala mezi mantinely. Další skupina účastníků Týdne hokeje vzala do rukavic míčky a snažila se je dostat až do jednoho z košů. Na své si přišli i tací, kteří chtěli ukázat přesnou mušku. S hokejkou v ruce mohli střílet na branku i s brankářem. Vedle toho si Prostějovští pro malé návštěvníky připravili ukázku minihokeje.

Zábavou na ledě ovšem akce neskončila. Rodičům zůstali k dispozici trenéři přípravky v čele s hlavním koučem Patrikem Liškou. Mohli jim položit jakýkoliv dotaz, případně s nimi probrat možnost dalších tréninků. Domů si odnášeli vytištěnou klubovou prezentaci. Jejich děti zase opouštěly stadion nejen s unikátním zážitkem, ale i s nafukovacími klubovými balonky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Prostějově najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "