Týden hokeje na Kometě Brno

Týden hokeje na Kometě Brno

Že je v Brně a celém jihomoravském kraji o hokej velký zájem, potvrdila i pondělní akce v rámci Týdne hokeje v brněnské DRFG areně. Na domovský stadion Komety zamířilo v doprovodu rodičů přes padesát dětí, kterým se věnovali profesionální trenéři HC Kometa Brno. Děti se mohly formou her seznámit s ledem a bruslením, rodiče zase s tím, co vše patří k životu mladého sportovce.

Banner

Kometa na svém stadionu ve spolupráci s Českým hokejem pořádala akci Týden hokeje již popáté. „Smyslem této akce je přivést další děti k lednímu hokeji. Nejprve jsme děti zaregistrovali a seznámili rodiče s průběhem celé akce. Následně jsme děti rozdělili do skupin podle věku. Nejmladším dětem, které mají s ledem nejméně zkušeností, se věnovaly naše lektorky. Pro starší děti byla na ledové ploše připravena jednotlivá stanoviště,“ popsal průběh akce trenér mládeže HC Kometa Brno Milan Navrátil.

Na jednotlivých stanovištích přichystali trenéři pro děti pestrý program. Cílem bylo, aby děti především bavil. „Děti si vyzkoušely různé hry, základy bruslení. Zkrátka takový malý ukázkový trénink, jak pracujeme u nás v klubu. Pokud je to bude bavit, rádi pak děti přivítáme u nás v oddíle,“ doplnil Navrátil.

Pro účastníky Týdne hokeje pak byla připravena ještě další výhoda. Každé dítě, které se na akci přihlásilo do projektu Pojď hrát hokej a klub jej následně zaregistroval do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získalo poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej konala popáté po celé České republice a celkově už pošesté. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem téměř 20 000 dětí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."