Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

Zábavná náborová akce v rámci projektu Pojď hrát hokej Týden hokeje se v MEO Aréně stala už tradicí. Ve čtvrtek 24. ledna se na jejím ledě konala popáté v řadě. První zážitek s ledním hokejem si tentokrát nenechalo ujít dohromady 46 dětí, o které se mezi mantinely i mimo ně starali zkušení trenéři. Podpořit je navíc přišlo i několik hráčů přerovského A-týmu.

Banner

Všechny děti dostaly jako dárek reprezentační dres. Před vstupem na ledovou plochu si ho oblékly na sebe, poté už se mohly naplno oddávat hokejovým radovánkám. Na starost je měli zkušení trenéři, včetně hlavního kouče 1. – 4. třídy Víta Černohouse.

„Smyslem této pravidelné akce je co nejvíce kluků a holek seznámit s hokejem. Odbourat hokejová tabu, seznámit rodiče s fungováním klubu a poskytnout prvotní informace. Na stadionu si mohou leccos vyzkoušet a zjistit, že jde o krásný sport vhodný třeba i pro ně,“ komentoval Černohous. Se svými kolegy asistoval u tří hlavních aktivit – bruslení s pomocí kovových chodítek pro nejmenší, střelby na branku i s brankářem a hrátek s míči.

Hokejové začátky přitom nejsou vůbec složité. Pokud se kterékoliv dítě chce stát Zubrem, musí mít především chuť a odhodlání. Pak stačí, aby začal trénovat v rámci přípravky. „S tou chodíme na led každé úterý a čtvrtek v 17:15. Trenéři věnují všem maximum času, bez rozdílu dovednosti bruslení. Ze začátku si s sebou stačí vzít brusle, rukavice a helmu, třeba i cyklistickou,“ informoval Černohous s tím, že potřebné věci může po domluvě zapůjčit i hokejový svaz – Český hokej. „Dětem to na pár tréninků nebo celou jednu sezonu vystačí. Pak zjistí, jak na tom jsou a jestli se chtějí hokeji věnovat i dál,“ poznamenal.

O zábavu se postarali nejen trenéři, ale i maskot a čtyři hráči A-mužstva Zubrů. Jednalo se o brankáře Lukáše Klimeše, obránce Ľubomíra Malinu a útočníky Tomáše Doležala s Tomášem Sýkorou. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“