Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou pořádal ve spolupráci s ČH již šestý nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu Pojď hrát hokej. Akce pod názvem „Týden hokeje“ se uskutečnila v sobotu 26. ledna 2019 v dopoledních hodinách.

Banner

Od 9 hodin probíhala registrace zájemců o tuto akci, kteří byli seznámeni s programem a dalším průběhem, dostali potřebné informace a prezenční materiály. K dispozici byl ochotný personál dobře rozpoznatelný dle projektového oblečení (čepice, mikiny, soupravy, loga…) s čímkoli poradit. Mezi ním vyčníval bývalý hokejista extraligového Kladna, Pardubic a současný sportovní ředitel klubu Josef Zajíc. 

Po přivítání dětí jim půvabné mladé hostesky předaly několik dárků a samozřejmě i nový reprezentační dres. Na druhé straně rodiče měli plné ruce práce s vyplněním potřebných tiskopisů k zápisu. Po přivítání a předání dětí mladým juniorským hokejistům probíhala prezentace rodičům v klubovně na televizní obrazovce. Rodiče se seznámili nejen s projektem „Pojď hrát hokej“ jako takovým, ale i se zapojením hokejového klubu do projektu a jeho sportovní koncepcí a organizací. 

Sportovní ředitel Josef Zajíc a trenér mládeže Lukáš Majer informovali rodiče co dělat, pokud se rozhodnou dát své dítě na lední hokej a přitom zhlédli upoutávky z minulých akcí. Rodičům předali instrukce ohledně výstroje a výzbroje malého hokejisty, jak je jeho tělo chráněno, jak ho obléknout, a že se rozhodně nemusí bát o jeho zdraví. 

Sekretářem klubu jim byla osvětlena finanční stránka a náročnost, nebo spíše nenáročnost daného sportu. Na závěr dostali informace o vyhrazených tréninkových časech pro nejmenší účastníky, jakým způsobem probíhají tréninkové jednotky, a jak vypadají důležitá provozní a administrativní pravidla chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou. Paralelně s prezentací pro rodiče probíhaly aktivity a různá zábavná cvičení pro jejich děti pod dohledem našich kvalifikovaných trenérů. Vše proběhlo naprosto bez problémů a žádné z dětí si ani nevšimlo, že vedle sebe nemá mámu či tátu.

Poté se děti i rodiče přesunuli do šaten a následovala fáze oblékání se do výstroje a potřebného vybavení pro trénink na ledě. Přitom jim pomáhali nejen trenéři mládeže klubu, ale i mladí hokejisté mužstva juniorů. Následoval přesun na ledovou plochu, kde se některé děti poprvé v životě seznámily s ledovou plochou. Zábavnou formou v různých hrách zjistily, že led není něco, čeho by se měly obávat. Po chvilce se staly diváky a se zájmem sledovaly simulaci utkání našich druhých tříd. 

Kdo si netroufl na jednotlivá cvičení a stál na bruslích úplně poprvé, měl možnost dělat své první hokejové krůčky i s podporou rodičů. Na závěr byla na památku provedena společná fotografie všech děti a trenérů. Děti opouštěly ledovou plochu s úsměvem na rtu, plny zážitků a hlavně s radostí v očích. Kdo měl vypůjčené vybavení, v pořádku ho vrátil. 

Vedení klubu bylo nadšeno hojnou účastí malých dětí na této akci. Parádního dopoledne se v Kralupech zúčastnilo celkem 28 dětí, a byly některé omluveny pro nemoc. Zároveň děkuje všem těm, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce, která byla velmi dobře a zodpovědně připravená. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“