Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Ve středu 25. září odpoledne se v Mini WERK ARENĚ uskutečnil další ročník celorepublikové náborové akce s názvem “Pojď hrát hokej” a cestu na třinecký stadion si společně s rodiči či prarodiči našlo 53 dětí!

Banner

Náborová akce odstartovala v 16:00 a po vyplnění přihlášky a registraci do projektu získali všichni malí účastníci svůj první reprezentační dres a další upomínkové předměty. Následně se společně se svým doprovodem přesunuli do klubovny Mini WERK ARENY, kde pro ně byla připravena krátká informativní prezentace v podání sportovního manažera Jiřího Juříka a šéftrenéra Reného Muchy.

V prvním patře menšího z třineckých stadionů si pak kluci i holky mohli zastřílet na skutečnou hokejovou branku a na tatami si pod dohledem Romana Šimíčka a kondiční trenérky Ivety Kochové vyzkoušeli také suchou přípravu. A pak už se šlo na led!

Na ledové ploše si děti převzali trenéři a dorostenci třineckého klubu a v Mini WERK ARENĚ bylo brzy pořádně veselo! S kluky i holkami se na ledě proháněl také Dráček Werkáček a nechyběl ani maskot Českého hokeje, lev Ťuk! Velkým překvapením pro děti byla účast dvou obránců Ocelářů, Tomáše Kundrátka a Lukáše Krajíčka, kteří rovněž nazuli brusle a zapojili se do dění na ledě!

Pro všechny účastníky byla připravena také ukázka minihokeje v podání malých Ocelářů a kluci i holky si rovněž mohli vyzkoušet také několik cviků na ledě, do kterých se po hlavě vrhli také Dráček Werkáček s Ťukem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."