Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V neděli 29. září proběhla na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou již pošesté náborová akce pro děti a rodiče v rámci Týdne hokeje zaštítěného a podporovaného Českým hokejem. V našem městě se akce opět setkala se zájmem dětí i rodičů.

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná pošesté po celé České republice a celkově už posedmé. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem téměř 20 000 dětí.

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu téměř dvouhodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě dostalo nejen propagační materiály, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu.

Po registraci děti absolvovaly zábavnou rozcvičku. Rodiče mezitím čekala prezentace v podání trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky neplatí žádné příspěvky a příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši, nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj. Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na led.

Děti byly rozděleny do skupin a pro každou z nich byl připraven program s různými dovednostmi. V prostřední části hřiště dělali své první krůčky na ledové ploše úplní začátečníci, zatímco v jedné ze třetin se pohybovali již zkušenější bruslaři a předváděli účastníkům akce své dovednosti. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem či dvěma, a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku jsou malí bruslaři pod vedením trenérů za takovou dobu schopni dosáhnout. Bylo vidět, že malí bruslaři se na ledě dobře bavili. Dětem zářila očka a při odchodu se vyptávaly trenérů, kdy bude další trénink.

„Celá akce proběhla tradičně ve výborné atmosféře. Přišlo docela dost dětí (11 nováčků a celkem více než 30 účastníků), což bylo příjemné překvapení,“ pochvaloval si Petr Staněk, předseda oddílu ledního hokeje TJ Náměšť nad Oslavou.

Další kolo Týdne hokeje je naplánováno na leden 2020.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“