Týden hokeje v Teplicích

Týden hokeje v Teplicích

Na teplickém zimáku se v rámci projektu Pojď hrát hokej konal podruhé oblíbený Týden hokeje. Na ledě se prohánělo přes 30 hokejových nováčků.

Banner

Po uvítání, registraci, předání dresů a dalších dárků se dětí ujali trenéři HC Teplice a nové hokejisty připravili na rozcvičce na výkon, který je pak čekal na ledě. Mezitím probíhala prezentace pro rodiče, kde se dozvěděli podrobnější informace o klubu, trénincích, akci Pojď hrát hokej, hokejové výstroji a podpoře klubu ze strany Českého hokeje.

Většina dětí se pak poprvé seznámila s hokejovým vybavením. Společně s rodiči však vše zvládly a u ledu byly připraveny včas. „Děti na úvod okoukly v akci už pokročilejší hokejisty a pak už se statečně vydaly na 4 stanoviště, kde si vyzkoušely bruslení, střelbu na bránu, házení míči, ale i třeba pinkání s balónky, tahání na laně nebo jízdu v brance,“ říká šéftrenér klubu Martin Cimrman.

„Dětem hned na začátku rozzářil oči reprezentační dres. Všichni si to užili a vypadali spokojeně, tak snad nám rodiče přivedou děti na další tréninky naši přípravky,“ zmiňuje zároveň i předseda oddílu.

„Skvělou práci odvedli trenéři. Roli trenérek si vyzkoušely i některé naše hráčky ze 3. a 4. třídy. Opět nám s organizací a občerstvením pomohli rodiče našich malých hokejistů. Všem bych chtěl moc poděkovat,“ dodává kouč.

Pro děti, které by si chtěly také hokej vyzkoušet a úterní nábor nestihly, je možnost navštívit trénink hokejové přípravky v průběhu celé sezóny. A to v sobotu od 8:00 a v pondělí od 16:00. Rozpisy tréninků jsou k dispozici na webu www.hokejteplice.cz a facebookovém profilu klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Teplicích najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“