Týden hokeje v Žebráku

Týden hokeje v Žebráku

V pátek 24. 1. 2020 od 17:45 hodin se na zimním stadionu v Hořovicích opět konala akce „Pojď hrát hokej“. Náborovou akci pod záštitou Českého hokeje připravil hokejový oddíl HC Spartak Žebrák a zájem o hokej projevilo 9 dětí, které se přišly se svými rodiči podívat, jak probíhají hokejové tréninky.

Banner

Nejdříve se všichni sešli v hokejové klubovně, kde rodiče a děti přivítal předseda HC Spartak Žebrák pan David Jícha a svazový trenér pan Jiří Kučera. Následně byl rodičům představen projekt „Pojď hrát hokej“ a proběhla registrace všech zúčastněných dětí.

Všechny děti dostaly drobné dárečky a hlavně hokejový dres se svým jménem. Největším překvapením bylo, když do klubovny dorazil maskot Puk a děti se s ním mohly vyfotit.

Poté se všichni přesunuli do šaten, kde byla pro rodiče připravena prezentace. V rámci prezentace se rodiče dozvěděli informace o ledním hokeji, o výukových trendech v hokeji a zejména o možnostech podpory od Českého hokeje.

Po skončení prezentace se už děti nemohly dočkat, až si nazují brusle a některé z nich poprvé vyrazí na led. Za doprovodu maskota Puka šly děti na první trénink a rodiče je pozorovali ze střídačky. Některé děti již uměly bruslit, a tak mohly zkoušet s trenéry různá cvičení a hrát si s maskotem Pukem. O ty děti, které s bruslením ještě neměly žádné zkušenosti, se starali trenéři a pomáhali jim při jejich prvních krůčcích na ledě. Na závěr tréninku se všichni společně vyfotili.

Doufáme, že se dětem a rodičům akce „Pojď hrát hokej“ líbila a budeme se s nimi vídat každé pondělí, úterý a čtvrtek, kdy probíhají tréninky náboru.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žebráku najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“