Týden hokeje v Letňanech

Týden hokeje v Letňanech

První krůčky na ledě. Úsměvy. A smích. Listopadová akce Týden hokeje přilákala do letňanského hangáru desítku rodičů s dětmi, řada z nich o začátku jejich ratolestí se sportem vážně uvažuje a vyhlíží možnost přijít na klubový trénink kurzu bruslení. „Věříme, že některé z tváří brzy znovu uvidíme,“ komentoval šéftrenér základny Ladislav Kadaně. Co se všechno dělo?

Banner

Rychlé zahřátí svalů, přednáška pro rodiče i velká premiéra na ledě. Letňany si užily podzimní Týden hokeje, náborová akce bavila. Malí budoucí hokejisté řádili na ledové ploše, někdy si ji po uklouznutí osahali i zblízka. „Pády samozřejmě proběhly, ale děti byly dobře vybavené," shrnul šéftrenér základny. „A myslím, že všechny trénink zaujal." I proto, že koučové šili program na míru.

„Na ledě jsme měli sedm trenérů, kteří se v Letňanech věnují hráčům do šesté třídy," pokračoval Kadaně. Hry, vožení na malých mantinelech i úplné základy pohybu na ploše. „Zároveň jsem obcházel rodiče na střídačce a ptal se jich, jestli ještě něco nechtějí vědět.“

Týden hokeje si koučové i rodiče pochvalovali. „Byl to pro nás impuls," říkala maminka synů Matěje a Patrika, mezitím co oba kroužili v útočném pásmu. „Hlavní motivace přijít byla, aby si to kluci vyzkoušeli, oba chtějí hrát," navázala. Zásadní pro dorazivší bylo také to, že se dozvěděli potřebné informace. „Poprvé jsme slyšeli detaily ohledně výstroje a na jaké finance vlastně sport vyjde. Co to všechno obnáší,“ pochvalovala si.

„Je to moc pěkná akce. Jsme rádi, že ji svaz dělá. Mohli bychom mít vysokou úspěšnost v počtu dětí, které si zkusí i běžný klubový trénink,“ dodal Kadaně. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte napsat na mail hcletci@icearena.cz. To platí i pro rodiče, kteří Týden hokeje nestihli, ale o sportu uvažují.

Těšíme se na vás!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Letňanech najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“