Týden hokeje v Třebíči

Týden hokeje v Třebíči

Ve sváteční dopoledne 28. září se krátce před desátou hodinou začali před zimním stadionem Města Třebíče - KHNP ARENOU scházet děti a rodiče. Neklamné to znamení, že v tento den a hodinu byla na programu další akce Pojď hrát hokej. Nakonec se nových dětí sešlo 27.

Banner

Akce Pojď hrát hokej je celorepublikovým projektem s podporou Českého hokeje. V Třebíči se akce konala v sobotu 28. záři 2019. Děti i s rodiči se začali scházet již kolem 10. hodiny a po krátké registraci se šlo na věc. Rozdílný program čekal na rodiče i děti.

Rodiče v zaplněných VIP prostorách získávali důležité informace od mládežnických trenérů Ing. Martina Čecha a Rostislava Maleny. Děti zatím absolvovaly intenzivní rozcvičku na suchu s dalšími mládežnickými trenéry. To celé zabralo oběma skupinám něco přes půl hodiny a pak už se šlo na led.

Děti byly rozděleny do několika skupin a pro každou z nich byl připraven zajímavý program s různými dovednostmi. V první třetině dělali své první krůčky na ledové ploše úplní začátečníci, zatímco ve středové části kluziště se pohybovali již zkušenější bruslaři. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem či dvěma, a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku malí bruslaři pod vedením trenérů za tak krátkou dobu dosáhli. Bylo vidět, že malí bruslaři se na ledě bavili. Děti přišly na akci dobře naladěny a vybaveny.

Věříme, že s velkou většinou dětí se budeme pravidelně vídat na trénincích přípravky, které bývají na ledě každý víkend. Těšíme se na shledanou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třebíči najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."