Týden hokeje v Karlových Varech

Týden hokeje v Karlových Varech

Středeční odpoledne v KV Areně patřilo náboru malých dětí. V rámci akce Týden hokeje si přes pět desítek dětí vyzkoušelo, jaké to je být malým hokejistou. Na malé zájemce o bruslení čekal pestrý program na ledě i mimo něj, postarali se o ně kromě zkušených trenérů i hráči A-týmu - Ondřej Beránek, Dávid Gríger a Jan Tomeček.

Banner

Dvaapadesát nových malých hokejových nadějí se objevilo během středečního odpoledne v tréninkové hale KV Areny, a to v rámci akce Týden hokeje konané v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Po krátké prezenci před startem akce si zájemci o vstup do klubu mohli prohlédnout krátké video. Využít mohli rovněž půjčovny bruslí a přileb, kterých bylo dostatek pro všechny, a od Českého svazu ledního hokeje obdržely děti dres, který si mohly ponechat.

Na ledě už se malých ratolestí ujali mládežničtí trenéři HC Energie, ale také hráči A-týmu - obránce Jan Tomeček a útočníci Dávid Gríger s Ondřejem Beránkem, kteří si děti rozdělili do dvou skupin. Některé z nich už na ledě totiž někdy stály, protože dochází na kurzy bruslení pro mateřské a základní školy. Většina z nich ale ve středu odpoledne udělala své vůbec první hokejové krůčky.

Autogramiáda na závěr akce

Během více než hodiny, kterou na ledě děti strávily, si užily výuku bruslení hravou formou. Na jedné třetině hřiště je čekala připravená stanoviště, na druhé řádily spontánně. Na té třetí pak mohly vidět ukázku tréninku i zápasu hráčů našeho klubu ročníku narození 2010. Na závěr celé akce pak na všechny zúčastněné čekalo další překvapení v podobě autogramiády jejich idolů.

Ti si celou akci také náležitě užili. „Byla to super akce. Když člověk vidí děti, s jakou radostí jsou na ledě, tak ho to velice těší a jsem velice rád, že jsem u toho mohl být,“ řekl o středečním Týdnu hokeje útočník Dávid Gríger. I ten už občas přemýšlí nad tím, že by po ukončení aktivní kariéry u hokeje zůstal jako trenér. „Přemýšlím nad tím. Hokej mě opravdu baví a uvidíme, co přinese budoucnost. Nejradši bych hrál co nejdéle. Hokej je každodenní součást mého života.“

Další akce Týden hokeje projektu Pojď hrát hokeje se uskuteční znovu v září tohoto roku.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Karlových Varech najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“