Týden hokeje v Hradci Králové

Týden hokeje v Hradci Králové

Akce Týden hokeje, jež má za úkol nalákat ty nejmenší k tomuto sportu, dorazila po roce opět pod Bílou věž. Děti měly možnost zhlédnout ukázkový trénink malých hokejistů ročníku 2010, vyzkoušet si výstroj, zatrénovat si v tělocvičně, ale hlavně – udělat první krůčky v bruslení na ledě pod dohledem zkušených trenérů a hráčů A-týmu Mountfieldu HK.

Banner

Čtvrteční odpoledne patřilo v ČPP Aréně již poněkolikáté události Pojď hrát hokej. Děti se na zimním stadionu měly možnost setkat s klubovým maskotem Mountym, který se staral zejména o zábavu, ale také s trenéry mládeže hradeckého klubu a hlavně se svými idoly z A-týmu Mountfieldu HK.

Hlavním organizátorem této akce za hradecký klub byl trenér mládeže Patrik Stehno. „Ve čtvrtek bylo nově přihlášených 46 dětí. I s těmi, které se přihlásily do akce Pojď hrát hokej v loňské sezóně, jich bylo na ledě přibližně pětašedesát,“ informuje o počtech nejmenších capartů.

„Akce Pojď hrát hokej byla navazující na ty předešlé, takže už s ní máme zkušenosti. Záříjový termín byl pro nás vždycky z hlediska počtu dětí lepší,“ prozrazuje kouč přípravky. „Letos jich napříč republikou nebylo tolik jako v předešlých letech. Pro nás je ale důležité, že tam byly děti, které ročníkově spadají právě do základny,“ je rád lodivod nejmenších Lvů.

Trenéři nejmenších hokejistů by si však přáli, aby na kurz ledního hokeje nalákali ještě více malých hokejistů. „Musíme na počtu dětí ještě zapracovat tak, abychom se dostali na podobná čísla jako v minulých sezónách. Zároveň je pro nás důležité, aby do kurzu chodily děti, které jsou pro nás ročníkově zajímavé,“ myslí si trenér nejmladších mládežníků.

Na ledě nechyběla také čtveřice hráčů A-týmu Radek Smoleňák, Radovan Pavlík, Matěj Chalupa a Adam Kubík. „Bylo to super. Jsem rád, že kluci z áčka chodí s malými dětmi na led. To se nebavíme jenom o akci Pojď hrát hokej, ale tahle spolupráce funguje napříč klubem, za což jsem moc rád,“ oceňuje Patrik Stehno. Děti se navíc mohly se svými idoly také vyfotit. „Povedla se nám super věc, připravili jsme si fotokoutek, kde se nováčci z akce Pojď hrát hokej měli možnost vyfotit s kluky z A-týmu,“ uzavírá Patrik Stehno.

Pokud jste zmeškali Týden hokeje v Hradci Králové, nevadí. Jestliže máte s dětmi zájem o kurz ledního hokeje, můžete se přihlásit na klubovém webu nebo přijít na zimní stadion. Kurz ledního hokeje odstartoval v neděli 29. září. Následně se bude stejně jako v předchozích letech pokračovat dvěma tréninky týdně – každý čtvrtek od 17:30 a každou neděli od 8:30, přičemž kurz je určen pro děti ročníků narození 2013 a mladší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hradci Králové najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “