Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Je tady pondělní odpoledne 20. ledna 2020. Již poosmé se sešli trenéři HC Frýdek-Místek, aby přichystali akci Pojď hrát hokej, která se koná pod záštitou Českého hokeje v rámci Týdne hokeje.

Banner

Jde o velmi úspěšnou náborovou akci, která pomáhá získat nové děti pro hokejovou přípravku a jejich rodiče seznamuje s klubem, s hokejem jako sportem i s činností přípravky HC ve Frýdku-Místku.

K registraci se tentokrát sešlo 44 nových zájemců o lední hokej. Už při zápisu u vstupu do haly Polárky všechny děti dokazovaly, že vědí, proč přišly. Na malém hřišti si na suchu zahrály zápas na malé branky. Dozorující junioři zápal hodnotili slovy, že takové nasazení, bojovnost a urputnost už dlouho neviděli.

Vedoucí trenér přípravky Pavel Palát všechny přítomné seznámil s tím, jak pracuje hokejová přípravka ve Frýdku-Místku, kdy probíhají pravidelné tréninky a jakou výstroj jim může klub zapůjčit. S přibývajícím počtem děvčat v ledním hokeji se řešila otázka, jakou mají dívky hokejovou budoucnost, s kým budou hrát a proti komu.

Rodiče se pak v diskusi dotazovali na obvyklé otázky: Od kolika let hrají děti pravidelnou soutěž a zápasy? Kolik přihlášených dětí vydrží u hokeje? Jak je to s organizací přípravky, když najednou trénují čtyři ročníky?

Ostatní trenéři mezi tím připravovali ledovou plochu k následným praktickým ukázkám hokeje a k tomu, aby si každý z nově příchozích mohl vyzkoušet to, na co zatím stačí a co ho baví.

Byla k dispozici tato stanoviště:
- malý hokej
- jízda s oporou
- hra na lišku
- rybáři a rybičky
- chytání hada
- nahrávky míče v jízdě
- zvedání míče z ledu
- bouchání do nafukovacího balonku hokejkou
- jízda a střelba na opravdového brankáře

Následovalo společné fotografování a potom si ještě děti mohly zadovádět na ledě.

Novinkou této akce byla tentokrát i možnost účastnit se následně 45minutového tréninku hokejové přípravky první třídy. Využily to hlavně děti, které už měly dřívější zkušenosti s bruslením.

Účastníci byli za dobré výkony odměněni sladkou odměnou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“