Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

Akce Týden hokeje se v Čáslavi konala pod záštitou Českého hokeje v pátek 28. 1. 2022 od 17:00 hodin. Tato akce je již tradiční a klub věnuje její přípravě patřičnou pozornost. Do projektu je HC Čáslav zapojen od jeho vzniku.

Banner

Za dodržení všech nezbytných opatření proběhl v Čáslavi na zimním stadionu tradiční „Týden hokeje“. Propagace této důležité akce probíhala několik týdnů dopředu a plynule navazovala na náborovou kampaň klubu, takže „Týden hokeje“ se stal pomyslným vrcholem této části náboru.

Registrace a „statické“ ukázky proběhly ve foyer zimního stadionu. Nově příchozí byli přivítáni a po registraci obdrželi dárky. Zájemci si mohli prohlédnout a „osahat“ hokejovou výstroj, seznámit se s klubem a jeho fungováním nebo pohovořit s trenéry mládeže. Dotazů bylo hodně, vypovídaly o opravdovém zájmu rodičů i dětí o tento krásný sport.

A pak se šlo na věc, kvůli tomu tady děti přeci byly. Hurá na led. Dětem se na ledě věnovali trenéři mládeže a své umění jim předváděli jejich starší budoucí spoluhráči. K vidění byl modelový trénink i minihokej. Děti měly možnost vyzkoušet si své bruslařské dovednosti, k dispozici měly pomocné hrazdičky a ochotné trenéry. Některé nově příchozí děti se nedokázaly odtrhnout od sledování našich Gripeňat, která předváděla minihokej a vše, co se naučila.

Na závěr vydařené akce proběhlo společné focení. Některým se z ledu moc nechtělo, což je dobrým znamením a předpokladem, že je sportování chytne a u hokeje zůstanou. Nejdůležitější ze všeho je radost dětí, které odcházely s úsměvem a taky to, že mezi nás přišly nové naděje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“