Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 25. 1. 2022 od 15 hodin proběhlo v mládežnickém hokejovém oddíle Lokomotiva hockey Česká Třebová pokračování celostátního náborového projektu Týden hokeje. Očekávala se velká účast dětí, neboť naši školu bruslení navštěvuje přes padesát nových bruslínků. Nakonec k registraci na akci dorazilo 44 dětí, které s rodiči zamířily na ZS na Skalce v České Třebové.

Banner

Po registraci si účastníci odložili věci v připravených kabinách a pokračovali do klubovny stadionu na oddílovou prezentaci. A protože byly informace z prezentace určeny spíše rodičům, odešly děti s trenérem na lehkou a zábavně vedenou rozcvičku. Po krátkém zahřátí se děti vrátily za rodiči do klubovny, kde právě skončila prezentace, ze které se rodiče dozvěděli základní informace o mládežnickém hokeji u nás v oddíle.

Všichni se pak přesunuli na krátkou ukázku tréninku nejmenších hokejistů Lokomotiva hockey, kteří jsou výsledkem náboru z již proběhlých akcí Týden hokeje. Malí hokejisté ukázali účastníkům letošní lednové akce, co se dá naučit za celou sezónu v našem oddíle.

Po ukázce už děti přešly do kabin, aby si oblékly brusle, helmy a s úsměvem nakráčely, někdy trochu nejistým krokem, na ledovou plochu, kde na ně už čekalo devět trenérů s několika hráči starších žáků našeho oddílu. Ti pak s novými účastníky na sedmi stanovištích zkoušeli různé jednoduché bruslení s překážkami. Na jednom ze stanovišť si děti zkusily slalom na bruslích, na dalším si vystřelily na brankáře. Jiné stanoviště nabízelo koulení gymbalónu okolo sněhuláka, o kousek dál děti projížděly tunelem nebo krmily pohádkového draka barevnými míčky. Na závěr celé akce jsme uskutečnili společné foto a pak už jsme se s dětmi rozloučili hlasitým ahoj.

Akce se dětem rozhodně líbila, o čemž svědčily úsměvy na jejich tvářích a spokojenost na tvářích jejich rodičů, kteří při odchodu ze stadionu poděkovali za akci s příjemnou atmosférou. To nás všechny potěšilo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "