Týden hokeje v Benátkách nad Jizerou

Týden hokeje v Benátkách nad Jizerou

Hokejový oddíl HC Benátky nad Jizerou organizoval 26. 9. 2019 ve spolupráci s Českým hokejem již pošesté akci Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje.

Banner

Nábor začínal v 16 hodin a zúčastnili se ho jako v minulosti nejen úplní nováčci (dorazilo jich 7), ale i děti, které začaly hrát již dříve.

Na ledové ploše byli účastníci rozděleni do pěti skupin. V jedné části hřiště byli úplní začátečníci, kteří bruslili hlavně s hrazdičkami, na druhém stanovišti hráli na honěnou ve skupinkách, na třetím absolvovali překážkovou dráhu, na čtvrtém si zahráli hokej a fotbal a na posledním si vyzkoušeli, jaké je to jet samostatný nájezd. V jednom okamžiku se na ledě prohánělo kolem 50 dětí.

Na závěr jsme mezi malé bruslaře vypustili nafouknuté balónky. Moc dlouho nafouknuté nevydržely. V úplném závěru se většina účastníků společně vyfotografovala, někteří unavení již ale foto ani neabsolvovali.

Na akci se podílelo 18 trenérů, 4 hráči „A“ mužstva a 8 pomocníků z řad našich dorostenců. Akce se podařila. Venku zrovna nebylo hokejové počasí, ale i přesto si na zimní stadion někteří cestu našli. Každý nový účastník si odnesl reprezentační dres a další drobnosti.

Rodiče se dozvěděli, kdy se trénuje, co budou do budoucna děti potřebovat, za jakých finančních podmínek se dá hokej v Benátkách hrát, jaké jsou kategorie a jaké soutěže se v Benátkách hrají.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benátkách nad Jizerou najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“