Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

Na nedělní nábor dorazilo do klubu HC Baník Sokolov 19 zájemců, kteří si vyzkoušeli, jaké je to být hokejistou.

Banner

Sokolovské nábory jsou plné zábavy. A nejinak tomu bylo i letos. Po příchodu vyplnili rodiče jednoduchý registrační online formulář, následně děti obdržely dárky od Českého hokeje, ale i od HC Baník Sokolov. Ihned poté si děti mohly zahrát hokej na ochozu zimního stadionu, zastřílet si na bránu anebo si vyzkoušet Stiga hokej, Air hokej, stolní fotbálek či pingpong.

Poté se rodiče odebrali do VIP místnosti, kde na ně čekala krátká prezentace, ve které hlavní trenér základny Ivan Říha přítomné seznámil s fungováním klubu, tréninky základny, hokejové třídy či s výhodami, které přináší registrace do klubu. Mezitím si děti vyzvednul kapitán A-týmu Tomáš Rohan se svými spoluhráči, kteří budoucí naděje provedli po stadionu a ukázali jim kabinu A-týmu nebo regenerační zázemí.

A poté již přišlo pro všechny děti to, na co se nejvíc těšily. Po převléknutí v šatně se děti vydaly na led. A pro některé to byly skutečně první krůčky na ledové ploše. Trenéři, ve spolupráci s hráči A-týmu, připravili hned několik stanovišť, kde si děti mohly hrát, zkoušet nové věci na ledě či pokročilejší si mohli i zastřílet na brankáře. Ti, kteří stáli na bruslích poprvé, pak s trenéry zkoušeli bruslit u hrazdiček. A pokroky mnozí dělali velké.

Ve druhé polovině se pak na ledě představili i hráči druhé a třetí třídy, aby svým následovníkům ukázali, jaké pokroky udělali oni po poměrně krátké době tréninku. I tito hráči před časem navštívili stejný nábor.

Chybět nemohlo ani oblíbené ježdění dětí na čemkoliv, co bylo na ledě, a další hry. Po společném focení si děti ještě krátce zabruslily a poté se již odebraly do šatny. Unavené, ale spokojené...

Kromě hráčů A-týmu s organizací náboru již tradičně pomáhali i členové sokolovského kotle. Celkem se do náboru zapsalo 19 dětí. Pevně věříme, že většina z nich nás navštíví znovu, a to třeba hned při dalším tréninku základny. Ta nyní trénuje v úterý a ve čtvrtek od 17:15 a v sobotu od 8:30.

Hlásit se na tréninky mohou i další děti. Hlavní trenér základny Ivan Říha na telefonním čísle 607 117 448 či na emailu riha@hcsokolov.cz rád zodpoví jakékoliv dotazy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "