Týden hokeje v Novém Jičíně

Týden hokeje v Novém Jičíně

Akce Pojď hrát hokej se v Novém Jičíně již tradičně uskutečnila ve středu 23. listopadu 2022. Jde o nejvýznamnější akci Českého hokeje, kterou podporuje nábor mladých hokejistů v klubech, hlavně těch menších městech. Akce se vydařila, přišlo 17 nových dětí, které dostaly mimo jiné různé upomínkové předměty a spolu s rodiči si vychutnaly atmosféru hokejové šatny, trénink na ledě a mohly zhlédnout utkání mladých Ďáblíků, svých vrstevníků.

Banner

Ve tři hodiny nám začali chodit s rodiči první „malí“ hokejisté a hokejistky, kteří se už nedočkavě těšili na led. Před zahájením se rodiče s dětmi zúčastnili prezentace, poté dostali malé dárečky – láhev CCM, letáčky do přípravky a hlavně dres, který si hned děti podepsaly a oblékly. Po prezentaci se všechny děti a rodiče přesunuli do klubovny na hokejovou prezentaci, ve které jsme popisovali chod klubu. Prezentovali jsme přípravku a ukázali dětskou výstroj, kterou u nás dítě obdrží zdarma.

Po celou dobu náboru probíhal na ledě na jedné třetině hřiště ukázkový trénink našich malých Ďáblíků. Celé akci byli přítomni hráči prvního mužstva Ďáblů.

Děti měly připravené různé aktivity, například slalomy, překážky či střílení na branku.

Akce Pojď hrát hokej byla ukončena závěrečnou fotkou a rozloučením. Akce s počtem 17 zúčastněných dětí měla veliký úspěch, někteří rodiče hned po skončení akce zapsali své dítě do našeho klubu nebo do školiček bruslení, které tradičně klub pořádá každou sobotu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Jičíně najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “