Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

I ve Velké Bíteši za sebou mají druhou náborovou akci Českého svazu ledního hokeje s názvem Týden hokeje, která se konala v pátek 22. 9. 2017 v místním klubu HC Spartak.

Banner

Už před třetí hodinou se objevili první zájemci a netrvalo dlouho, a šatna pro registraci účastníků byla plná. Přihlásilo se 23 dětí. A ty byly nadšené hned zpočátku, neboť obdržely mnoho dárků. Následovala prezentace, která především rodičům objasnila chod klubu, přestavila hokejovou výstroj a nastínila tréninkové metody klubu včetně ukázky minihokeje. Některé z dětí si hokejovou výstroj ihned vyzkoušely a pak už nezbývalo, než obout brusle a udělat první krok na ledové ploše.

Některé z dětí ani nepotřebovaly pomocné hrazdičky k udržení rovnováhy a bez okolků si to namířily k nejbližšímu stanovišti, kde na ně čekal trenér se zábavnými hrami. A nutno podotknout, že dětem dlouho netrvalo, se s trenérem seznámit. A pak už následovaly první obratnostní kroky a cviky, což všechny děti doslova uhranulo.

Během těchto prvních krůčků a cviků na ledě byly rodičům podávány další informace o klubu, hokeji, ale o sportování vůbec. Mnoho a mnoho dotazů bylo zodpovězeno, a protože další dotazy přibývaly, zájem rodičů byl více než zřejmý.

Hlavní je radost z pohybu

Závěrem se všechny děti i s trenéry, pomocníky a nadšenými rodiči vyfotily, což bude doufejme sloužit jako první vzpomínka pro následující nepřeberné množství zážitků nejen na ledě, ale i mimo něj, protože vítězství, porážky, ale především zábava a radost z pohybu jsou hlavními prvky sportovního života.

V klubu doufají, že děti patřičně nažhavili a že se s nimi budou pravidelně potkávat na dalších trénincích, kde se společně budou bavit, učit novým dovednostem a hledat nové vzory pro nadcházející nejen hokejové hvězdy.

Klub děkuje trenérům, činovníkům a pomocníkům za organizaci této akce, a hlavně rodičům s dětmi, kteří se této akce zúčastnili.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."