Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

Akce Týden hokeje se v Čáslavi konala již podruhé, a to v sobotu 23.9.2017. Tentokrát do klubu zavítali vzácní hosté – Slavomír Lener a k velké radosti dětí i maskot celého projektu lev Ťuk. Atmosféra byla úžasná. Všichni se náramně bavili a sobotní dopoledne si užili.

Banner

Jak je v Čáslavi zvykem, akce byla organizačně a materiálně zajištěna na vysoké úrovni. Nechyběl ani dětský lékař a pořadatelská služba. K registraci a prezentaci akce klub využil prostory restaurace a klubovny, kde se návštěvníci mohli i občerstvit. Po zaregistrování nově příchozích a rozdání dárků se ujal slova předseda klubu Ing. Viliam Chrenka, který přivítal děti, rodiče a vzácné hosty.

Samotné prezentace a přiblížení programu sobotního dopoledne se již tradičně ujal sportovní vedoucí mládeže Ing. Lukáš Grobelný. Následovalo představení hokejové výstroje rodičům a dětem. K přítomným promluvil taktéž Slavomír Lener, který ocenil nejen krásný čáslavský zimní stadion, ale i skvělou práci klubu ve prospěch mládeže. Celou dobu se dětem věnoval Ťuk.

Nejdříve slalom a střelba odlehčeným pukem na branku – to vše na suchu – a pak už brusle a hokejka. Dětem se na ledě věnovali nejen trenéři klubu a hráči A-týmu, ale i Slavomír Lener. Děti měly možnost si vyzkoušet své, nejen bruslařské, dovednosti na mnoha stanovištích. S prvními krůčky na ledě pomáhali všichni pod dohledem všudypřítomného Ťuka. K dispozici byla spousta sportovního materiálu a pomůcek. Na závěr akce proběhlo společné focení. O tom, že se akce povedla, svědčí i to, že dlouho po oficiálním ukončení se to na ledě ještě hemžilo novými malými Gripeňaty.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“