Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

V pořadí již šestá celorepubliková akce Týden hokeje, která je pořádána v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ společně s Českým hokejem, zavítala opět tuto středu 23. ledna 2019 na slánský zimní stadion.

Banner

Cílem celého projektu je rozšíření hokejové hráčské základny v jednotlivých klubech, kdy v rámci této akce je snaha  blíže seznámit co možná nejvíce dětí i rodičů s nejúspěšnějším kolektivním zimním sportem naší republiky. Náborová akce je zaměřena zejména na děti ve věku 4-8 let.

Stejně tak jako v předešlých ročnících byly pro účastníky akce připraveny malé upomínkové předměty a jako hlavní dárek obdrželo všech 23 nově příchozích krásný reprezentační dres s novým logem českého hokeje. 

Prvním krůčkům na ledě předcházela registrace a poté prezentace, která seznámila rodiče s potřebnými informacemi, týkajícími se organizace slánského hokeje a tréninkových procesů děti a mládeže v našem klubu. Pro nově příchozí je nejzajímavější  částí akce zábavná forma nácviku základů bruslení  a seznámení se s hokejovými začátky pod vedením zkušených slánských trenérů. 

Na slánském ledě ani tentokrát nechyběl čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, který již několik let patří ke kvalitní trenérské základně slánského hokejového oddílu. Všichni se společně s organizátory  i funkcionáři slánského klubu snaží vytvořit kvalitní podmínky pro novou slánskou hokejovou mládež a věří, že jejich snaha bude odměněna spokojenými dětmi, rodiči i ostatními příznivci, které lední hokej zláká.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“