Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

Svijanská aréna znovu patřila dětem. Ve středu 25. září se totiž pod patronací Českého hokeje odehrál tradiční Týden hokeje. V severočeské metropoli se na něj vydalo hned 31 dětí! Jelikož musel být program z důvodu evakuace předčasně ukončen, rozhodli se Bílí Tygři všem zúčastněným čas na ledě nahradit volným vstupem na hodinu Brusličky.

Banner

Celá akce v areálu Sport Parku Liberec započala s úderem páté hodiny odpoledne. Proběhla klasická registrace a prezentace, v rámci které měly příchozí děti jedinečnou příležitost seznámit se s unikátním zázemím Bílých Tygrů Liberec. Na vše dohlížel Daniel Stehno, vedoucí trenér liberecké základny a zároveň trenér žáků Českého hokeje.

Právě u něj bylo k zapůjčení vše potřebné vybavení, od samotných bruslí až po helmu. Ratolesti zároveň obdržely dresy české hokejové reprezentace, které si okamžitě s radostí oblékly.

Poté, co přišla na řadu očekávaná část programu přímo na ledové ploše, který měla dítka absolvovat po boku zkušených instruktorek i tradičního tygřího maskota, nicméně nastala komplikace. Z důvodu nálezu nevybuchlé letecké pumy v blízkosti areálu Sport Parku totiž muselo být celé okolí evakuováno, což bohužel zasáhlo právě také liberecký Týden hokeje.

Náhrada v podobě Brusličky!

Není ovšem důvod zoufat! Bílí Tygři totiž všem účastníkům akce nabízejí, jakožto kompenzaci, hodinu Brusličky zdarma.

Zbrusu nový projekt spadá pod Sport Park Liberec. Bruslička je dalším krokem vzájemné spolupráce s Bílými Tygry Liberec, kteří jsou garantem projektu. Zaštiťují jej Daniel Stehno, hlavní trenér liberecké základny, společně s Naděždou Burdysovou.

Do lekcí bruslení v Brusličce se mohou zapojit děti již od tří let a kromě toho, že se naučí dobře bruslit pod vedením zkušených trenérů, získají také jedinečnou sportovní a pohybovou průpravu. Díky zapojení do Brusličky bude možné v dětech již v útlém věku odhalit potenciál pro lední hokej nebo krasobruslení.

Budeme se na Vás těšit!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“