Týden hokeje v HC Pilsen Wolves

Týden hokeje v HC Pilsen Wolves

Je 22. ledna 2020 a hokejový klub Pilsen Wolves se opět pustil do celostátní akce spolupořádané s Českým hokejem s názvem „Pojď hrát hokej“.

Banner

Dle daných pravidel byl připraven hokejový program pro děti i jejich rodiče. Zdaleka nebylo ani 16 hodin a v hale zimního stadionu ICE ARENA na Košutce začalo být velmi rušno. Bezprostředně po příchodu čekala všechny účastníky první zastávka – registrace. Vyškolenému personálu nastal čas vyplňování, psaní a rozdávání dárků dětem. Děti zde dostaly svůj první hokejový dres i se svým jménem a nesměla chybět ani malá sladkost, za kterou nás děti odměnily úsměvem.

Kdo s sebou neměl potřebné vybavení, ochotný personál klubu mu vše zapůjčil. Následně kdo chtěl, mohl jít se svými rodiči na další zastávku - prezentaci pro rodiče. Prezentace se uskutečnila v restauraci na stadionu. Zde se rodiče seznámili s tím, jaké to vlastně je mít doma malého hokejistu. Účastníci ohodnotili kladně i fakt, že jim prezentaci zpestřilo občerstvení, které si zde mohli objednat.

S dobrou náladou, vybaveni všemi informacemi, se všichni přesunuli na ukázkový trénink přímo na led. Ti nejmenší zkoušeli ťapat s hrazdičkami, odvážnější to zkoušeli i bez nich. Starší děti už se učily brzdit nebo bruslit pozadu a kdo si troufl, mohl začít i krotit neposedný puk. Mnozí zjistili, jak je těžké dostat ho do branky. „To se naučíte u nás a budete dávat jeden gól za druhým“ snažili se děti utišit kluboví trenéři. Některé děti si nenechaly ujít sbírání barevných míčků, jiné se snažily na bruslích přeskočit překážku. Každé dítě po očku sledovalo své rodiče, kteří shlíželi z tribuny na své děti s velikou hrdostí. Ode dneška mají doma budoucí hokejovou hvězdu. Po celou dobu děti doprovázeli maskoti klubu malý vlk Chloupek s jeho velkým kamarádem vlkem Chlupem. Společně rozdávali radost nejen dětem, ale i rodičům a trenérům.

Na ledě jsme napočítali 45 nových zájemců a potencionálních členů naší hokejové smečky. Moc se těšíme, že se s těmito dětmi uvidíme na našich trénincích v klubu. Celá akce proběhla úspěšně a my věříme, že se z řady dětí stanou noví úspěšní hokejisté, kteří se budou z této hry radovat a budou rozdávat radost i divákům.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pilsen Wolves najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."