Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

Ve čtvrtek 20. 9. 2018 od 16 hodin proběhla na zimním stadionu HC Baník Sokolov již popáté akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje.

Banner

Náboru se zúčastnilo 11 chlapců ve věku 3-6 let (3 chlapci – roč. 2012, 5 chlapců – roč. 2013 a 3 chlapci – roč. 2015).

Dětem bylo na ledě nápomocno 7 trenérů mládeže, včetně hráče A-týmu Patrika Michálka, který se zároveň věnuje i trenérské činnosti mládeže a příjemným zpestřením byla přítomnost dalších 3 hráčů A-týmu, kteří se do akce aktivně zapojili.

Úvodem byli rodiče obeznámeni s projektem Pojď hrát hokej, s důvody a cílem akce. Obdrželi zároveň informace o dalším možném zapojení příchozích dětí do našeho hokejového klubu.

Následně po převléknutí všechny děti, doprovázené svými rodiči, zamířily k ledové ploše. Akci doprovázenou hudební kulisou moderoval Zdeněk Weber. Děti si společně s trenéry podle předem připraveného schématu dle svých schopností a dovedností hrály na stanovištích a zkoušely si dát svůj první gól brankáři na opravdovou bránu.

Zároveň bylo pro rodiče i samotné děti připraveno ukázkové utkání minihokeje hráčů ročníků narození 2011 a 2012. Byl jim tak demonstrován progres dětí od nedávných prvních nesmělých krůčků na ledě k účasti v zápasech minihokeje.

Po 45 minutách zábavných her a bleskurychlém seznámení s klubovým pokřikem „Černá žlutá, to jsou barvy naše…“ si jej kluci a dívky společně zakřičeli s trenéry. Zároveň proběhlo společné fotografování. Celé akci byli přítomni pánové z Českého hokeje Milan Vacke a Robert Kaše.

Pevně věříme, že tato akce bude mít opět pozitivní výsledek v podobě nově příchozích dětí do našeho hokejového klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“