Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

Tradiční náborová akce Pojď hrát hokej, pořádána v rámci projektu „Týden hokeje“ ve spolupráci s Českým hokejem, do které je zapojena velká část hokejových klubů z celé České republiky, se konala na slánském zimním stadionu již popáté. Náborová akce byla zaměřena zejména na děti ve věku od 4 do 8 let. Cílem akce je rozšíření hráčské základny v jednotlivých klubech a seznámení rodičů i dětí s ledním hokejem.

Banner

Účast na čtvrtečním náboru ve Slaném nebyla tak gigantická jako na počátku letošního roku, kdy Slaný získal s počtem 92 dětí republikové prvenství, ale určitě ji můžeme považovat za velmi uspokojivou. Na slánský led tentokráte přišlo vyzkoušet své první hokejové krůčky 35 nadšených dětí.

Před samotnou akcí opět navštívil trenér slánské mládeže, čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, společně s dalšími funkcionáři slánského Lva všechny základní a mateřské školy ve Slaném a okolí a děti na nábor osobně pozval. Samozřejmě nemohl chybět ani na ledě při samotné akci.

Procházka s ostatními zkušenými slánskými trenéry věnovali dětem své zkušenosti a zábavnou formou je seznamovali se základy bruslení. Všichni společně s organizátory i funkcionáři slánského klubu vytvářejí již několik let kvalitní podmínky pro novou hokejovou mládež a věří, že jejich snaha bude odměněna spokojenými dětmi, rodiči i ostatními příznivci, které náš nejrozšířenější národní sport zláká.

První tréninky pro náborové děti se budou konat v úterý 25. 9. od 15 hodin a v pátek 28. 9. od 9:30 hodin. Následně budou jejich termíny zveřejňovány na webových stránkách www.hklevslany.cz nebo www.vshslany.cz v sekci rozpis ledu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“