Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Plno zábavy na ledě si mohli v úterý 18. září užít děti i jejich rodiče v rámci akce Týden hokeje, která proběhla už počtvrté na hale Bóži Modrého v Lanškrouně. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu ČSLH s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče pak měli možnost detailně se seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu.

Program začal úderem 16. hodiny, na ledové ploše už tou dobou probíhala ukázka minihokeje dětí hrajících hokej tři roky (ročník 2010 a mladší). Nově příchozí děti s rodiči shlédli ukázku a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky). Nechybělo ani společné fotografování malých Orlů s nově příchozími dětmi.

Pro zájemce pak následovala ukázka z tréninku - rozcvička v bruslích na pevné podložce, posléze už se děti přesunuly na led pod dohledem trenérů a asistentů. Rodičům byla také poskytnuta prezentace, kde jim bylo vysvětleno, proč a jak hrát právě hokej, a hlavně to, že nejde o drahý sport.

Akce se celkem zúčastnilo 12 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.