Týden hokeje v Olomouci

Týden hokeje v Olomouci

Už počtvrté se na olomouckém zimním stadionu uskutečnila akce s názvem Pojď hrát hokej. O půl jedenácté se otevřely dveře plecharény pro ty nejmenší, kteří si chtěli zkusit, co to znamená být alespoň chvíli hokejistou.

Banner

Akce určená dětem ve věku čtyř až osmi let letos přivedla do útrob plecharény 53 malých zájemců o lední hokej. Zatímco malí budoucí hokejisté přebírali dresy v barvách českého národního týmu, rodiče poctivě vyplňovali přihlášky.

Následně se přesunuli zpět k dětem a pomohli jim do výstroje. Některé z ratolestí přitom stály na ledě poprvé. Po společném fotografování se potenciálních budoucích hokejistů a hokejistek ujala skupina trenérů a mladých dorostenců. Společně zkoušeli různé dovednosti na jednotlivých stanovištích. Svou roli sehrál i kohout Kokrhél, který zajišťoval dětem velkou porci zábavy.

„Akce Pojď hrát hokej je skvělá. Jsem rád, že přišlo na stadion tolik dětí a doufám, že z nich jednou vyrostou noví Ondruškové, Krejčí, Knotkové, Káňové či další,“ uvedl marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa.

Úspěch Pojď hrát hokej těší i trenéra Jana Littnera, který má v klubu na starosti právě nejmladší ročníky. „Je vidět, že zájem o hokej a sport jako takový tu stále je, což je pozitivní vzhledem k tomu, jaká je nyní doba. My se budeme snažit dělat pro děti maximum. Samotný projekt pak hodnotím kladně. Je to jednak podpora ze strany svazu a jednak iniciativa pro děti a rodiče, aby to přišli na stadion zkusit. Jsme rádi, že jsme se tu sešli v tak hojném počtu a chtěl bych za to všem poděkovat,“ řekl.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Olomouci najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“