Týden hokeje v Prostějově

Týden hokeje v Prostějově

Po téměř dvě desítky měsíců trvající odmlce, způsobené pandemií koronaviru, se na prostějovský zimní stadion vrátila náborová akce Týden hokeje. Ta patří do dlouhodobého projektu Pojď hrát hokej, který organizuje hokejový svaz Český hokej ve spolupráci s jednotlivými kluby. Zábavu na ledě s SK Prostějov 1913 si ve čtvrtek 23. září přišlo užít celkem dvacet dětí.

Banner

Hokejoví nováčci se ve vstupní části stadionu nejprve zaregistrovali. Jaké je to obléci si výstroj, zažili s pomocí svých rodičů uvnitř šaten.

Následně se vydali na ledovou plochu, kde na ně čekali natěšení trenéři. Ti jim pomáhali s premiérovými hokejovými krůčky. Děti se za pomoci chodítek učily bruslit, vyzkoušely si také střelbu na branku. Pořadatelé při tom na velkoplošné obrazovce promítali snímky související s činností SK Prostějov 1913 a také s projektem Pojď hrát hokej.

Po skončení pohodového náboru, při němž si užila spoustu radosti, se dvacítka účastníků Týdne hokeje přesunula ke vstupu do nového zázemí prostějovské haly. Tam na ně čekali slavní prostějovští odchovanci a s radostí jim rozdávali své autogramy. Děti kromě podpisů obdržely i drobné dárky s klubovým motivem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Prostějově najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."