Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Ve středu 23. 11. 2022 se v Českém Krumlově na zimním stadionu konala od 16:00 hodin akce Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje, který probíhá v celé České republice. Akce se již několik let koná vždy dvakrát během sezony ve spolupráci s Českým hokejem a také díky finanční podpoře privátních subjektů.

Banner

Pro akci jsme obdrželi propagační a reklamní materiály, včetně dárků pro účastníky. V týdnech před 23. 11. 2022 proběhla kampaň na sociálních sítích – Instagram, Facebook, web Českého hokeje, web klubu HC Slavoj Český Krumlov a web Pojdhrathokej.cz. Tato kampaň byla podpořena naší lokální propagací ve školách, školkách, na reklamních plakátovacích plochách, u partnera spol. Kaufland a formou oznámení i v celoplošném rádiu Kiss. Akce byla v místě konání připravena tak, jako v minulých letech s předepsanou reklamní podporou a označením. Byl zajištěn dostatečný počet trenérů, organizátorů a pomocníků pro kvalitní průběh akce.

V letech 2017–2019 byl počet účastníků na této akci až trojnásobně větší než v posledním roce. V prvních letech této akce proběhl až skoro „boom“ v podobě zájmu rodičů a dětí o hokej. Období let 2020-2021 bylo ovlivněno probíhající pandemií Covidu se všemi jejími důsledky. Bohužel i rok 2022 není kvůli událostem a nejistotě příznivý pro širší zájem o hokej ze strany rodičů. Nejen u našeho klubu je to odrazem nejistoty, zda bude zimní stadion po skončení různých fixačních období na nákup energií atd. provozován, či nikoliv. Během posledních let naopak u nás vidíme nárůst členské základny u sportů, jako je např. karate. V Českém Krumlově vzrostl nejen počet členů těchto oddílů, ale i samotný počet oddílů až čtyřnásobně.

Ve středu 23. 11. 2022 se tak na akci dostavilo pouhých 11 dětí, a to většinou z řad sourozenců nebo příbuzných, kteří již hokej hrají. Těžko ihned po akci soudit z jakých konkrétních příčin se tak stalo, neboť propagace ze strany klubu byla stejná, možná i větší než dříve. V Českém Krumlově probíhá na začátku září v posledních 2 letech akce Kroužkobraní, které se jako klub také účastníme a kde můžeme i sledovat rozšiřující se paletu zájmových a sportovních oddílů v Českém Krumlově a zároveň i celkový úbytek dětí.

Akce u nás proběhla standardně, děti si s trenéry na ledě zahráli různé hry, pozdravit je přišel i nejstarší aktivní trenér v Českém Krumlově 91letý pan Šafránek. Rodiče obdrželi podrobné informace o hokeji jako vhodném sportu pro jejich potomky, o klubu HC Slavoj Český Krumlov a celkové organizaci tréninků a aktivit klubu.

V rámci zhodnocení bych rád uvedl poděkování za zjednodušení registrace nových hráčů a hráček online formou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.