Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

HC Dvůr Králové nad Labem uspořádal akci Týden hokeje dne 21. 9. 2017.

Banner

V 16 hodin byla podle plánu zahájena registrace účastníků akce, na kterou se nakonec dostavilo 8 účastníků. Po tom, co všichni bez problémů zvládli úvodní formality, vyplnili si svá jména na obdržené dresy a zabydleli se v hokejové kabině, začala dětem ukázková rozcvička, které se všechny aktivně zúčastnily.

Pro rodiče byla souběžně s rozcvičkou připravena krátká prezentace ledního hokeje a projektu Pojď hrát hokej a byly jim předány informace k chodu hokejového oddílu. Na závěr prezentace proběhla ukázka hokejové výstroje a rodiče byli informováni o bezpečnosti ledního hokeje v dnešní době.

Po ukončení rozcvičky dětí a prezentace pro rodiče, se děti začaly připravovat na program na ledě. Trenéři si po základním rozbruslení rozdělili děti podle dovedností do skupinek a odvedli si je každý na své stanoviště. Na jednom stanovišti měly děti možnost vyzkoušet si slalom mezi kužely a podjíždění laťky, na dalším je čekala abeceda bruslení a na posledním střelba na brankáře, která měla u dětí velký úspěch a radost ze vstřelených branek byla obrovská. Děti se na všech stanovištích postupně vystřídaly.

Na závěr akce proběhlo společné focení a rozloučení se všemi zúčastněnými. Akce se dětem líbila.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Dvoře Králové najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“