Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

HC Jičín uspořádal další pokračování celorepublikové akce Týden hokeje a opět vydařeně. Celkem 37 nových zájemců o lední hokej si přišlo v doprovodu rodičů či prarodičů vyslechnout ucelené informace o tom, proč je sport obecně prospěšný (v tomto případě lední hokej) a žádoucí pro naši nejmladší generaci. Poté si děti hned na ledě vyzkoušely, co to obnáší v praxi.

Banner

Alfou a omegou přednášky pro rodiče bylo zdůvodnění, proč je pohyb pro malé děti prospěšný, proč by měly dělat v mládí více sportů. U předškolních a školních dětí je vše pochopitelně především o obětavosti rodičů a prarodičů, kteří chtějí, aby se pohyb stal pro jejich ratolesti životním návykem, aby se naučily systematicky pracovat v kolektivu, usilovat o vítězství, přijmout porážku.

Český svaz ledního hokeje, který tuto celonárodní akci inicioval a podporuje, byl tentokrát v Jičíně zastoupen šéftrenérem českého svazu ledního hokeje Slavomírem Lenerem. Malí zájemci o hokej sice nevěděli, že k nim mluví držitel jediné zlaté olympijské medaile, kterou kdy ČR v hokeji vyhrála, ale rodiče osobní přítomnost takové kapacity ocenili.

Pan Lener označil jičínský zimní stadion za jeden z nejhezčích v ČR a HC Jičín, soudě podle výsledků práce s dětmi, jako úspěšný oddíl. Pro mnohé možná nečekané bylo i jeho doporučení, aby rodiče nejmladších dětí využívali dostatečně kvalitně fungujícího domácího oddílu a zbytečně neztráceli čas vidinami, aby jejich děti hrály odmala přímo v extraligových oddílech.

Časy se mění. Jičín si postupně buduje své hokejové renomé. Své děti tu nechali sbírat první hokejové zkušenosti hráči jako Jaroslav Nedvěd, za muže hraje slavný hráč Václav Pletka. Pro HC Jičín je to pochopitelně závazek do budoucna.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“