Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Odpoledne ve středu 22. ledna patřilo v Mini WERK ARENĚ klukům i holkám ve věku od čtyř do osmi let. Po pár měsících se totiž do Třince v rámci projektu Týdne hokeje vrátila akce “Pojď hrát hokej”, během které si první krůčky na ledě vyzkoušelo 44 dětí!

Banner

Akce “Pojď hrát hokej” odstartovala v prvním patře tréninkové haly Ocelářů, kde se děti zaregistrovaly do projektu a po odevzdání přihlášky získaly svůj první dres v barvách českého národního týmu. Následně si kluci i holky mohli vyzkoušet střelbu na hokejovou branku nebo si pod dohledem třineckých trenérů zacvičit na tatami.

Rodiče a prarodiče se mezitím z úst hlavního kouče juniorského týmu Ocelářů Jiřího Juříka dozvěděli základní informace o trénincích přípravky nebo koncepce klubu při výchově mládeže.

A pak už nic nebránilo tomu, aby děti nazuly brusle a s pomocí rodičů nebo hrazdičky učinily své první krůčky na ledové ploše. V Mini WERK ARENĚ ani v roce 2020 nechyběl maskot třineckého mužstva Dráček Werkáček a pobyt na ledě tak opět zpestřilo společné focení. V jedné z třetin ledové plochy si pak kluci i holky mohli vyzkoušet různé disciplíny a ve druhé mohli pozorovat mladé Oceláře ze 4. třídy, kteří předváděli, co už se naučili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“