Týden hokeje v Moravské Třebové

Týden hokeje v Moravské Třebové

Úterní odpoledne v moravskotřebovské REHAU aréně patřilo celorepublikovému projektu Pojď hrát hokej. V 15:45 se otevřely brány stadionu v Moravské Třebové pro nejmenší děti, které si chtěly zkusit, jaké to je být alespoň na chvíli hokejistou. Rodiče se dozvěděli spoustu informací nejen o samotném projektu, ale také o fungování hokejového klubu Slovan Moravská Třebová. Ti nejmenší pak nazuli brusle a nasadili helmy a pod dohledem profesionálních trenérů vyrazili na led. Jaký byl program a co všechno na děti čekalo?

Banner

V úterý 22. listopadu se brány moravskotřebovské REHAU arény po půl čtvrté otevřely také pro nejmenší sportovní nadšence. Po příchodu na stadion děti za pomocí rodičů a prarodičů vyplnily přihlašovací formulář a obdržely program akce a drobné dárky – láhev na pití PHH, plakát národního týmu, brožuru PHH a samolepku na helmu. Po registraci proběhlo v budoucí hokejové kabině nejmenších hráčů krátké uvítání a rodiče se následně přesunuli do klubovny moravskotřebovského stadionu, kde si vyslechli krátkou prezentaci o projektu PHH a fungování klubu. Rodiče se dozvěděli, co je potřeba udělat pro to, aby jejich dítko začalo hrát hokej a také to, že v našem klubu je tento sport poměrně dostupný, i díky podpoře Českého hokeje, jenž dlouhodobě dodává do klubů výstroj pro nejmenší hokejisty, kterou je tak možné zapůjčit.

Děti mezitím absolvovaly hokejový program mimo led, zahřály se několika pohybovými hrami a každý si vyzkoušel vystřelit na střeleckou plachtu. Pak se šlo zpátky do šatny. Tam se děti převlékly, obuly brusle a vyrazily na led. Všichni si zkusili překonat přichystanou překážkovou dráhu, s trenéry si zahráli různé hry a i na ledě si vyzkoušeli velmi oblíbenou střelbu na bránu. V jedné třetině ledové plochy proběhla také ukázka tréninku dovedností a minihokeje hráčů 0. až 4. třídy.

Příležitost seznámit se v rámci akce Týden hokeje s místním hokejovým prostředím využilo 21 dětí v doprovodu svých rodičů.

Pro účastníky Týdne hokeje je připravena ještě další výhoda. Kdo bude chtít s hokejem pokračovat a nechá se přes klub zaregistrovat do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získá poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Moravské Třebové najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“