Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou po roční odmlce způsobené pandemií pořádal ve spolupráci s Českým hokejem nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu Pojď hrát hokej, a to s pořadovým číslem 9. Akce se pod názvem Týden hokeje uskutečnila v sobotu 25. září 2021 v dopoledních hodinách.

Banner

Náborové akci předcházely v průběhu září besedy v kralupských základních a mateřských školách. Trenér mládeže Jakub Kaprál mimo osvěty kolektivní hry „lední hokej“ pozval děti na zimní stadion, aby se společně s rodiči zúčastnili náborové akce „Týden hokeje“ pořádané Hokejovým klubem Kralupy nad Vltavou v rámci projektu „Pojď hrát hokej“.

Rodiče se svými ratolestmi byli ve slunečném počasí přivítáni rodiči působícími v roli vedoucích družstev a mladými hokejisty z kategorie starších žáků. V registračním pracovišti předali dětem několik dárků a zapůjčen byl na tuto akci i dres v barvách České reprezentace. 

Na druhé straně měli rodiče plné ruce práce s vyplněním potřebných tiskopisů k zápisu dětí. Poté se všichni přesunuli do opravdové hokejové kabiny, kde se děti převlékly, a pod vedením trenérů si děti udělaly společnou rozcvičku. V té době byly rodičům sekretářem klubu a trenérem mládeže, současným hokejistou A mužstva Jakubem Kaprálem, předány prvotní informace o klubu a o tom, co to znamená mít doma malého hokejistu. Přítomní získali zasvěcený přehled nejen o rozsahu tréninku ledního hokeje a jeho náplni, ale i o důležitých provozních a administrativních pravidlech chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou.

Poté už děti čekala ledová plocha, kde si je převzali kvalifikovaní trenéři mládeže klubu. Nejprve je seznámili se základy bruslení. Ukázali jim, jak probíhají tréninky na ledě. Poté se rozeběhly různé zábavné hry spojené se střelbou na branku apod. Rodiče se mohli dívat nejen na své ratolesti, ale i na mladé hokejisty našeho klubu, kteří už minimálně rok trénují. Společné foto a závěrečný pokřik bylo vyvrcholením dětské radosti z prožitého sobotního dopoledne.

Akce „Týden hokeje“ se v Kralupech zúčastnilo celkem 25 dětí. Vedení HK Kralupy nad Vltavou děkuje všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše potěšily všechny přítomné a jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "