Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

V úterý 22. listopadu 2022 se v šumperské Škoda aréně uskutečnila v rámci Týdne hokeje známá náborová akce Českého hokeje – Pojď hrát hokej. Akce se zúčastnilo celkem 37 dětí, které si celý program společně s rodiči náležitě užily. Skupinu dětí ve věku od 4 do 8 let tvořilo 31 chlapců a 6 dívek. Děti se s hokejem seznamovaly pod dohledem kvalifikovaných trenérů oddílu. Akce se rovněž zúčastnili i hráč A-týmu Tomáš Drtil a zástupci z řad šumperské mládeže.

Banner

Akce Pojď hrát hokej odstartovala v 17 hodin. Poté, co se návštěvníci seznámili s detailním programem, následovala registrace. Po registraci se nově příchozí děti odebraly s trenéry na zábavnou rozcvičku mimo led, kde byl nachystaný bohatý program v podobě opičí dráhy, rovnovážných balančních cvičení a švihadel. Následně mohly děti nahlédnout na vzorovou šatnu malých hokejistů, kde visely malé hokejové výstroje pro hráče i brankáře. Tyto věci si děti mohly samozřejmě vyzkoušet. Děti byly také provedeny po prostorách Škoda arény, kde si mimo jiné prohlédly rolbu.

Poté následovala prezentace oddílu, kterou zahájil trenér mládeže Radomír Čížek. Předal rodičům touto cestou základní informace o fungování oddílu HK MD Šumperk a o prvních krůčkách na ledě. Nechyběla ani krátká historie oddílu, včetně představení odchovanců. Závěr prezentace patřil otázkám ze strany rodičů.

Ihned po prezentaci se děti za pomocí trenérů a vedoucích HK MD Šumperk přesunuly do šatny, kde se nachystaly na své první krůčky na ledě. Během oblékání se na ledě pod dohledem trenérů odehrávalo modelové utkání přípravky a v plném proudu byla i školička bruslení. Pro zcela nové děti byla ve vymezeném území nachystaná tři stanoviště, která si děti průběžně prošly a seznámily se zábavnou formou s prostředím na ledě. Po ukázce základního postoje a vstávání z ledu nechyběly pro děti, které již zvládly pohyb na bruslích bez opory, překážková dráha a pohybové hry. Děti program bavil a bylo vidět, že si jej velmi užívají. Důkazem toho byly zářivé úsměvy účastníků na celé ploše Škoda arény.

Těsně před 19. hodinou celou akci uzavřela společná fotografie. Po focení většina dětí ještě zůstala na ledě, kde si užívala nově získané dovednosti, hrála si s kamarády a užívala si zábavy s hráči z řad šumperské mládeže. Ostatní účastníci spokojeně opouštěli kluziště. Trenéři ještě zodpověděli i poslední dotazy rodičů a všichni byli srdečně pozvaní na následující termín školičky bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“