Týden hokeje v Poděbradech

Týden hokeje v Poděbradech

V pondělí 24. ledna 2022 od 16:00 proběhla na zimním stadionu v Poděbradech již desátá akce Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej. Propagačně-náborová akce za výrazné pomoci trenérů a funkcionářů klubu HC Poděbrady ukázala rodičům a dětem, jak zblízka vypadá lední hokej a co je od něj možné očekávat.

Banner

Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty vyvěšené po celém městě. Plakáty jsme také umístili přímo v základních a mateřských školách v Poděbradech. 2 týdny před akcí jsme osobně navštívili mateřské školy v Poděbradech a děti pozvali a rozdali jim letáky. Na akci dorazilo 21 nových zájemců o tento sport. Každé dítě za účast dostalo láhev na pití, klíčenku Kaufland a přívěšek na klíče.

Po registraci se děti přemístily do kabiny, kde jim naši trenéři představili hokejovou výstroj. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankařskou výzbrojí, a zodpověděli jejich dotazy. Děti, které měly zájem, dostaly k zapůjčení buď reprezentační dres, nebo dres HC Poděbrady. Trenéři pomohli natěšeným dětem zavázat brusle a šli s nimi na led, kde jim byli nápomocni při jejich prvních krocích. V druhé části programu na ledě si vyzkoušely i zábavné hry a cviky. Na závěr jsme se všichni společně vyfotili.

Po skončení programu na ledě se rodiče sešli v konferenční místnosti zimního stadionu s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji a jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem a výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady – jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují. Zdůrazněna byla i úzká spolupráce se Základní školou Václava Havla a její výhody, kdy trenéři docházejí na hodiny tělesné výchovy a děti absolvují jeden hokejový trénink v rámci vyučování. Výhodou je např. i odpolední odvod dětí ze školy na trénink.

Děti během prezentace trávily pod vedením trenérů čas v tělocvičně, kde hrály různé hry a byla jim ukázána příprava hokejistů mimo led. Okolo 17:30 hodin všichni opouštěli spokojeně zimní stadion s tím, že většina se na něj vrátí. Těšíme se znovu na všechny nové tváře.

Tréninky náboru, kde se můžete přihlásit, jsou každé pondělí 16:00 – 17:00, čtvrtek 16:00 – 17:00 a neděle 8:45 – 9:45. Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Poděbradech najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“