Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Akce Pojď hrát hokej se konala na hlineckém zimáku v Olšinách ve čtvrtek 23. září 2021. V rámci celorepublikové akce a mediální kampaně Týden hokeje za podpory Českého hokeje přivedla tato akce na ledovou plochu v Hlinsku 29 dětí ve věku od 4 do 8 let. Cílem bylo vyzkoušet si první krůčky na ledě.

Banner

Dříve, než se děti poprvé postavily v bruslích na led, získaly po registraci krásné dárky v podobě lahve na pití CCM, klíčenku a hokejové omalovánky. Rovněž měly zapůjčený dres se lvíčkem na hrudi. Těm, co již byli zaregistrovaní, se věnovali trenéři HC Hlinsko. Než se zaregistrovali i poslední zájemci, mohly si děti tenisákem zastřílet na brankaře, zkusit dribling s hokejkou, házet míčem do basketbalového koše či skákat v kruzích.

Zatímco si děti hrály a připravovaly se na první krůčky na ledě, rodičům v klubovně představil předseda klubu Radek Chlada při prezentaci všechny důležité informace týkající se toho, jak klub pracuje s mládeží a co je jeho cílem. Zazněly důležité organizační informace, kdy a jak se trénuje, jak získat výstroj, kterou klub půjčuje po registraci zdarma, jaké výhody poskytuje klub a také jak začátečníky po jejich registraci podporuje Český hokej, a to poukázkou na 1500 Kč na zakoupení výstroje.

Na ledě byly děti rozděleny do skupin, kde se jim intenzivně věnovali kvalifikovaní trenéři. I přes skutečnost, že děti byly na různých úrovních v umění bruslení, si každý našel to své a postaráno bylo i o ty, které stály na bruslích úplně poprvé a jejich krůčky nebyly úplně jisté. Každý viděl, že ne vše jde hned, a tak bude výuka i nábor pokračovat vždy ve středu od 16:30 a v sobotu od 8:15 vždy hodinu pravidelně do konce března.

Na dětech i trenérech bylo vidět, že se na ledě baví a užívají si to. Na konec akce předvedli rodičům a dětem na ledě své umění ti nejmladší hokejisté HC Hlinsko v ukázce bezkontaktního minihokeje, a spolu s trenéry ukázku jízdy vpřed, vzad, brzdění i zatáčení a překládání na kruzích kluziště. Tečkou za pěknou akcí bylo společné foto a odměnou pro nás, že se dětem z ledu ani nechtělo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“