Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

V sobotu 26. ledna 2019 v 8:30 hodin se v Čáslavi popáté otevřel zimní stadion pro nové zájemce o lední hokej. Akce byla pořádána Hokejovým klubem Čáslav a přilákala desítky stávajících i nových zájemců o lední sport. Řady Gripeňat se rozrostly o 17 nových dětí. Velikou radost jim udělaly dárky, které obdržely po registraci. Hlavně nový reprezentační dres. Byl pro ně připravený pestrý program na ledě i mimo něj.

Banner

„Důležité je, aby sport děti bavil,“ pronesl hned v úvodu své prezentace sportovní vedoucí mládeže Lukáš Grobelný. „Děti se naučí týmové spolupráci, individuálním schopnostem, samozřejmostí je zvýšení fyzické kondice a obratnosti,“ pokračoval. Rodiče a děti následně v krátkosti seznámil s historií klubu, s klubovou filosofií při výchově dětí, počty týmů a podobně. Vysvětlil odlišnosti jednotlivých věkových kategorií a seznámil přítomné s podporou malých hokejistek a hokejistů, kterou klub poskytuje. „Jedná se například o vybavení malého hokejisty výstrojí,“ zakončil svou prezentaci Lukáš Grobelný ve chvíli, kdy si mohly výstroj děti s rodiči prohlédnout a osahat.

Po úvodním briefingu se hlavní program dopoledne přesunul ke kluzišti. Oddíloví trenéři připravili pro děti dovednostní disciplíny „na suchu“ i na ledě. Mezitím, co se noví zájemci seznamovali s prostředím zimního stadionu a samozřejmě s kluzištěm, malá Gripeňata rozdílných věkových kategorií prezentovala své získané schopnosti. „V rámci akce jsme představili trénink mládeže, aby si děti i rodiče udělali představu o tom, jak takový hokejový trénink probíhá. Hlavní snahou je, aby se děti bavily,“ vysvětlil Jiří Milka, hlavní trenér mládeže. 

„Na hokej jsme s dcerou začali chodit v jejích třech letech. Dnes jsou jí čtyři a na každý trénink se neskutečně těší. Ačkoliv se většinou v kolektivu držela zpátky, dnes bez problémů trénuje se spoluhráči pod vedením trenéra, má za sebou dokonce první přátelské utkání s kolínským oddílem,“ chválí si přístup hokejové klubu k individuálním osobnostem dětí jeden z tatínků Tomáš Maruščák, který si zároveň musí zvykat, že výkony své dcery již sleduje pouze z tribuny. 

Závěrečné společné fotografování bylo pomyslnou tečkou za povedenou akcí. Ovšem i po tomto aktu se děti ještě dlouho proháněly po ledové ploše. Je na místě poděkovat maminkám našich Gripeňat paní Peroutkové, Zápařkové a Murasové za pomoc při přípravě a práci v průběhu této akce. Poděkovaní si zaslouží všichni, kteří přiložili ruku k dílu.

Po necelých třech letech své existence se může Hokejový klub Čáslav pochlubit více než stovkou hráčů různých věkových kategorií. Desetitisícové město se tak vrátilo zpět k hokejové historii, do které se naposledy psalo před mnoha a mnoha lety. A protože základem každého sportovního oddílu je mládež, právě této skupině je oddílem věnována vysoká pozornost. A náborové akce v rámci programu Týden hokeje tomu velkou měrou napomáhají.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."