Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

Hokejový klub Mladí draci Šumperk se letos podruhé připojil k celostátní akci Týden hokeje organizované Českým hokejem. V úterý 24. 9. 2019 po 17. hodině odpoledne se na zimním stadionu v Šumperku shromáždilo přes 50 účastníků.

Banner

Na propagaci a organizaci celé akce spolupracoval pořádající klub s Českým hokejem a Městem Šumperk. Do programu se rodičem vyplněnou přihláškou zapojilo 25 dětí. Děti obdržely na akci dárky, z nichž nejvíce ceněný byl dres v národních barvách.

Po úvodním přivítání si děti s doprovodem prohlédly před ukončením registrace zimní stadion. Při prohlídce šatny si vyzkoušely a osahaly hokejovou výstroj, která byla následně zájemcům i zapůjčena.

Následovala prezentace pro rodiče, při které byl uveden celý projekt, vize klubu a jeho chod a směřování. Při vystoupení zástupce města byly rodičům představeny jednotlivé etapy rekonstrukce zimního stadionu. Dále byl přednesen plán podpory mládežnického hokeje v Šumperku ze strany Města Šumperk. Prezentace byla zakončena promítnutím videa k představení ledního hokeje a náborového videa klubu. Pro děti zároveň trenéři klubu připravili pásmo pohybových her a ukázek dovedností mimo led. Poté se děti s pomocí asistentů a rodičů v šatnách oblékly a připravily k hlavní části.

Na ledě byly děti rozděleny do skupin. Na stanovištích si nejprve děti osahaly led, vyzkoušely vstávání z ledu a první kroky. Hlavní náplní činností byla jednoduchá hra, trochu zábavy i ukázky pohybových dovedností. V mantinelem oddělené části kluziště předvedli mladí hráči družstva 3. třídy rodičům, jak vypadá minihokej. Třeťáci si zahráli na ledě také dvě krátké hry.

Po společném fotografování mohly děti pod dohledem trenérů volně bruslit a vyzkoušet si zahrát samotný hokej.

Na závěr, po poděkování účastníkům, rodiče obdrželi informace a materiály o klubových programech Školička bruslení a Bruslení rodičů a dětí, o možnostech přijít na trénink přípravky klubu a o klubovém náboru.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."