Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Dne 22. 9. 2017 se v Novém Městě nad Metují uskutečnila již druhá akce Týden hokeje. Na tu nakonec dorazilo čtrnáct nováčků, třináct chlapců a jedna dívka.

Banner

Při vstupu do areálu našeho klubu dostali rodiče a děti prvotní informace o náplni a smyslu projektu Pojď hrát hokej, vyplnili registrační formuláře, dostali dresy a pověřenou osobou byli odvedeni do zasedací místnosti.

Zde byl rodičům podrobněji představen klub, který navštívili a pomocí prezentace si rodiče a děti mohli udělat obrázek o tom, co vše hraní hokeje obnáší. Především byli rodiče překvapení, že není potřeba velkých investic potřebných k tomu, aby jejich děti mohli hrát hokej.

Děti byly zase překvapeni, že tréninky nejsou jenom o hokeji, ale i spoustě her, které se na ledě hrají a o mimosezonních aktivitách, které klub pro své malé hokejisty pořádá. Mezi ně patří různé výlety spojené s pohybovými aktivitami, pořádání příměstských táborů a v neposlední řadě i pravý hokejový kemp, známý jako Hockey Behave. Na závěr prezentace si děti prohlédly a vyzkoušely jak hráčské, tak i brankařské výstroje.

Hra na ovečky a vlka

Po prezentaci se všichni přesunuli do kabiny, kde se děti ustrojily do hokejových výstrojí zapůjčených klubem a připravily se na jednotný vstup na ledovou plochu. Děti byly rozděleny do třech skupin a pod odborným vedením zkušených trenérů se seznámily se základními prvky bruslení a hraní hokeje. Vše bylo prokládáno zábavnými hrami, například hrou na ovečky a vlka.

Mezi nejoblíbenější hokejové dovednosti patřily nájezdy na opravdového brankáře. Po základních prvcích jednoduchého tréninku předvedli hokejisté přípravky krátké hokejové utkání, do kterého byli posléze zapojeni všichni nováčci.

Po tréninku byli všichni noví hokejisté odměněni připravenými dárky a rodičům bylo poděkováno za čas a příležitost, kterou svým dětem dali. Na základě ohlasů od rodičů byla akce hodnocena velmi pozitivně a úspěšně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“