Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Čtvrteční odpoledne 24. listopadu na ZS ve Velké Bíteši patřilo náborové akci Pojď hrát hokej. Stejně jako ty předešlé byla i tato akce vedena ve spolupráci s Českým hokejem. První nedočkaví hokejisté se na registraci hlásili už několik desítek minut před oficiálním začátkem a nebylo divu. Natěšené oči začínajících hokejistů a hokejistek hovořily za vše. Přišlo jich celkem 14.

Banner

Program náborového dne byl tradiční. Při vstupu účastníci vyplnili registrační formulář, a jelikož jdeme s dobou, tentokrát byl formulář online, což všem ušetřilo spoustu času, který mohli věnovat prvním krůčkům na ledovou plochu. Mezitím ve vedlejší šatně byly rodičům pomocí prezentace předány informace o náborové akci Pojď hrát hokej, jejím průběhu, výhodách přihlášení se do projektu apod. Děti obdržely upomínkové předměty, např. hokejovou láhev s logem Pojď hrát hokej, nálepku na helmu či plakát české hokejové reprezentace.

Po pro děti nepříliš zajímavé části, což byly již zmíněné informace o klubu a o dění kolem zimního stadionu, jsme se hned přesunuli na led. Některé děti ani nečekaly na trenéry a hned se do ledové pustiny vrhly po hlavě samy, a nutno podotknout, že s velkým bruslařským umem. Až pak přišlo na řadu úvodní seznámení se s trenéry, kteří na děti vyrukovali s množstvím her a zábavnými cvičeními. Mrazík, vybíjená, hoňka, plazení se po ledě a nechyběla ani úvodní “lekce bruslení”. Na druhé straně hřiště probíhal ukázkový zápas 2. a 3. tříd, včetně vložených herních cvičení. Rodiče nově příchozích dětí tak na vlastní oči mohli zhlédnout šikovnost našich nadějí.

V průběhu bruslení byly rodičům předávány další důležité informace o ledním hokeji, o filosofii a podpoře Českého hokeje, a také o fungování místního klubu HC Spartak Velká Bíteš. Rodiče se mj. dozvěděli, jakým směrem se ubírá výchova malých hokejistů, že je kladen důraz především na hru a všeobecný rozvoj dětí, jakým způsobem je zajištěna kvalita tréninků a odbornost trenérů. Dále to, proč je zrovna hokej vhodný a správný sport pro rozvoj dítěte, jak je bezpečný, a že díky podpoře Českého hokeje a našeho klubu HC Spartak Velká Bíteš je i finančně dostupný.

Na závěr čtvrtečního odpoledne se všichni účastníci společně vyfotili a při odchodu ještě naposledy navštívili nově otevřený bufet s velkou spoustou občerstvení.

Nezbývá, než se těšit na další shledání s nově příchozími dětmi a doufat, že je bruslení a možná i hokej zaujme natolik, že na dlouhou dobu rozšíří naše řady. Takže se těšíme a uvidíme se v pondělí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."