Týden hokeje na Kometě Brno

Týden hokeje na Kometě Brno

Do brněnské Winning Group Areny se po dvou letech vrátil projekt Českého svazu ledního hokeje – Týden hokeje. V pondělí odpoledne se ve svatostánku Komety proháněly děti od 4 do 8 let, které využily za doprovodu rodičů velkou příležitost seznámit se s místním hokejovým prostředím. Jaký byl program a co všechno na děti čekalo?

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej konala poosmé po celé České republice a celkově již podeváté. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem už přes 30 000 dětí.

A teď už se můžeme zaměřit na samotný program. V pondělí 20. září se brány Winning Group Areny otevřely i pro ty nejmenší z nás. Zatímco rodiče fungovali jako doprovod, děti od čtyř do osmi let hrály hlavní roli celého projektu. Po nezbytné registraci a nafasování výstroje se šlo na led. Děti si mimochodem mohly od klubu zapůjčit výstroj a také dostaly drobné dárkové předměty.

„Hokej má v Česku velkou tradici, díky Kometě je u nás ve městě velkým fenoménem. Jsme rádi, že chuť vyzkoušet si tento sport, vytáhne mladé děti na zimák,“ prohlásil trenér komeťácké mládeže Jiří Mífek: „Je důležité, aby si děti našly něco smysluplného, čím budou trávit volný čas. Pokud to bude hokej, tím líp, ale všeobecně se může jednat o jakýkoliv jiný sport. Poděkování proto patří rodičům, kteří se podobných akcí, jako je Týden hokeje, se svými ratolestmi účastní.“

Stejného názoru je i mládežnický trenér Komety a jeden z organizátorů David Harmim. „Děti si zabruslily, vyzkoušely si různé disciplíny včetně střelby na branku, což bývá velká zábava. Pokud je to chytne a najdou si v tom oblibu, můžou odjet z naší haly se spoustou zážitků a hlavně s cílem pokračovat. O to nám jde především, aby si našly nový koníček a zjistily, co je kupříkladu disciplína. Hlavně však, aby je to bavilo.“

A co všechno si mladí začínající hokejisté mohli na ledě vyzkoušet? Po odpolední registraci se 35 dětí rozdělilo do několika skupin a každému z nich se na ledě věnovali členové realizačního týmu mládeže Komety. Začalo se bruslením, různými dovednostními soutěžemi či střelbou na branku. V Brně se tato akce ve spolupráci s Českým hokejem koná pravidelně každý rok, jen v loňské sezoně byl výpadek kvůli pandemii.

„Jsme rádi, že se děti vrací zpátky do sportovního prostředí. Je důležité, že je rodiče nezapomínají vést ke sportu, zvlášť v této době. Snažíme se jim nachystat takový program, aby je bavil. Kromě toho, že si vyzkouší led, mohou nahlédnout i do zákulisí našeho klubu a haly,“ dodává kouč mladých komeťáků Patrik Moskal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“