Týden hokeje v Říčanech

Týden hokeje v Říčanech

V pondělí 17. září 2018 navštívilo stadion HC Merkur Říčany 28 dětí a jejich rodičů. Od 13 hodin se zde konala jedna z mnoha částí celorepublikové akce s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Děti společně s rodiči prošly registračním systémem, kdy bylo nutné vyplnit nezbytné kolonky na příslušných formulářích. Potenciální mladí hokejisté a hokejistky v tu chvíli navíc dostávali dárky v podobě národních hokejových dresů, odznáčků, kartiček a malého občerstvení.

V kabině nejprve všechny přivítal hlavní trenér mládeže pan Jaromír Látal, načež následovala krátká prezentace o fungování a historii hokejového klubu. Dále si pak vzal slovo pan Vrbata, který rodičům prezentoval svůj pohled na to, jak děti při hraní hokeje vyrůstají,a to nejen hokejově, ale i lidsky. Dále pak zdůraznil i potřebu zdravého rodičovského přístupu pro hokej.

Pak už se děti vydaly na ledovou plochu, kde byly rozděleny dle bruslařské výkonnosti. Čekalo je několik stanovišť pro trénink bruslařských a hokejových dovedností. Vše fungovalo formou her a zábavy. Na ledě byli s dětmi čtyři trenéři. S dětmi se sklouzl také klubový maskot Embík. Závěrem nemohla chybět společná fotografie všech dětí na ledě i s maskotem.

Po skončení hodiny na ledu se v šatně odehrála prezentace hokejové výstroje a postupu oblékání hokejisty. Dále pak byly individuálně poskytovány odpovědi na otázky rodičů.

"Akci, kterou HC Merkur pořádal poprvé, považujeme za úspěšnou. Přišlo více dětí, než jsme očekávali. A dokonce se nás po jejím skončení hned několik rodičů ptalo na další tréninky a co je potřeba udělat pro to, aby jejich děti s námi mohly chodit na led," pochvaloval si hlavní trenér mládeže Jaromír Látal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Říčanech najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“