Týden hokeje v Nymburku

Týden hokeje v Nymburku

Někteří si to už někdy zkusili, pro jiné to byla vůbec první zkušenost na bruslích. Šestice kluků dorazila ve středu 22. listopadu na nymburský zimák, aby se dozvěděli, jaké to je hrát hokej a především si to i vyzkoušeli na vlastní kůži!

Banner

„To je paráda. Máme tu kompletní novou pětku plus brankáře,“ smál se šéftrenér nymburské mládeže Jakub Kuzďas, který měl s dalšími nymburskými trenéry mládeže na starost akci Týden hokeje, kterou celorepublikově pořádá Český hokej.

Na recepci stadionu se hlásili bratři Michal a Petr z Milčic, Dominik z Patřína, Oskar ze Všechlap, Tomáš z Kamenného Zboží a další Tomáš přímo z Nymburka. Ten se nemohl prvního skutečného tréninku dočkat. „Už chodíme nějakou dobu na veřejňáky, tak jsme to přišli zkusit i sem,“ vyprávěl sedmiletý Tomáš, který své vrstevníky, kteří už nějakou dobu na hokej chodí, jistě hravě dožene. „Mě ten hokej strašně moc baví,“ doplňoval ho s úsměvem pětiletý Michal.

Po registraci, kdy chlapci dostali několik dárků a také svoji první hokejovou lahev na pití, se všichni přesunuli do kabiny, kde na ně už čekal jejich nový trenér, který jim vyprávěl o tom, jak to v klubu HC Nymburský Lev chodí. „Jsme malý klub, je tu rodinné prostředí, chodí sem přes sedmdesát dětí a hrajeme soutěže v pěti věkových kategoriích,“ vysvětloval Jakub Kuzďas, který upozornil na přednost Nymburka oproti sousedním klubům. „Máme mnoho hodin ledu v nejlepších časech,“ řekl rodičům.

Výhodou Nymburka je i to, že klub své hráče podporuje zapůjčením výstroje, a tak rodiče nemusí utrácet nemalé částky. „Navíc se v prvním roce děti učí hlavně bruslit, hrají domluvené zápasy s okolními kluby a především neplatí žádné klubové příspěvky. Bruslit se tu tedy naučí každý úplně zadarmo,“ řekl Kuzďas, který povídal rodičům i o tom, jaký přínos má hokej pro jejich děti.

Nedočkavé děti pak vyrazily na ledovou plochu, kde zároveň probíhal trénink 1. a 2. třídy a dalších dětí, které začaly chodit nedávno. Rodiče tak mohli vidět, jaký pokrok zvládli budoucí spoluhráči, z nichž někteří začali s hokejem teprve před dvěma měsíci. „To už je docela frmol,“ povídala jedna z maminek.

I tak měli nováčci na ledové ploše dostatek prostoru. Tři chlapci se dokonce po chvilce zapojili k větší skupině, další tři se učili své první kroky. „Vždyť já pořád padám,“ povídal rodičům čtyřletý Oskar, který se po krátkém odpočinku zase vrátil na led, aby si to znovu zkusil. Odhodlání mu rozhodně nechybělo.

Hrátky na ledě trvaly celou hodinu. Děti pak s úsměvem zapózovaly na společnou fotografii a po boku trenérů a zkušenějších spoluhráčů si dokonce vyzkoušely i pokřik, který provází nymburské hráče každý trénink i zápas: „Když je slyšet řev, jde Nymburský Lev!“ křičely děti s trenérem.

Další trénink je teď čeká vždy v pondělí (od 17:00), ve středu (od 17:00) a v pátek (od 15:45). Vezměte na nymburský zimák i vaše děti!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nymburku najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.