Týden hokeje v Litomyšli

Týden hokeje v Litomyšli

Ve středu 23. 1. 2019 od 16:00 do 17:30 hodin se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje.

Banner

Nově příchozí zájemci o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu vyplnili připravený přihlašovací formulář, za který obdržel každý účastník hokejový dres a drobné dárky (samolepky, krekry…). Poté jim byli odprezentovány informace ohledně této akce a informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny školičky bruslení pro nejmenší, finanční náročnost hokeje u nás v klubu, možnost zapůjčení výstroje). 

Následně se ve skupinkách přesunuli kabiny našich nejmenších hokejistů, kde se jich ujmul šéftrenér Stanislav Mečiar, který je odvedl do kabiny, kde se převlékli a vyjeli na ledovou plochu. Zde už na ně čekali naši trenéři a společně s hráči přípravky předvedli ukázkový trénink. 

Účastníci si většinou vyzkoušeli první krůčky v bruslích, někteří i bruslení s hokejkou a pukem. Poté jsme se všichni společně vyfotili. Tato akce se z našeho pohledu povedla, přišlo 15 dětí. Děkujeme všem účastníkům, že se přišli podívat a přivedli své ratolesti. 

Doufáme, že si hokejové setkání spolu s HC Litomyšl užili. Budeme rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou nám vytvořit hokejové týmy a děkujeme také hokejovému svazu za podporu. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“