Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

V pondělí 21. ledna hostil již popáté zimní stadion ve Valašském Meziříčí akci pro děti ve věku od 4 do 8 let s názvem Pojď hrát hokej. Tentokrát na akci dorazilo 27 dětí, které si vyzkoušely, jaké to je stát se hokejistou.

Banner

Za všechny ročníky si na valašskomeziříčský hokejový stánek našlo cestu již téměř 200 dětí, z nichž se velká část zapojila do klubových aktivit. Věříme tedy, že i nově příchozí děti akce bavila a že se na zimním stadionu budou objevovat častěji.

Děti nejprve čekala registrace, při které obdržely svůj první hokejový dres, placku Pojď hrát hokej, placku klubu HC Bobři Valašské Meziříčí a v neposlední řadě něco na zub od sponzora akce Pom-bär. Poté se děti vydaly na svůj první hokejový trénink. Nejprve se rozcvičily na tzv. suché přípravě, kde si vyzkoušely různé překážky a tréninkové pomůcky jako jsou agility žebříky či balanční podložky BOSU. Následně se děti podívaly na kousek tréninku naší přípravky a tím získaly předběžnou představu o tom, co je může na ledě čekat.

Součástí akce byla také prezentace pro rodiče, na které jim bylo řečeno, že hokej je dostupným a bezpečným sportem, a proto se nemusí obávat děti na tento krásný sport zapsat. Nicméně zde zazněly i informace, na které se musí rodič budoucího hokejisty připravit a že cesta na hokejový Olymp není úplně vystlána růžemi.

Trénink na ledě patří vždy k vrcholům celé akce. Trenéři si pro nové malé hokejisty připravili zábavné hry a cvičení. K ruce trenérům byli také hokejisté z naší přípravky, kteří usnadňovali nově příchozím dětem jejich první krůčky na ledě. A na závěr samozřejmě nesměla chybět společná fotka.

Tímto bychom tedy chtěli poděkovat všem lidem, kteří se akce účastnili a věříme, že s dětmi se uvidíme na různých klubových akcích, ať již to budou tréninky naší přípravky či na Školičce bruslení, kterou klub HC Bobři Valašské Meziříčí zajišťuje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Valašském Meziříčí naleznete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“