Týden hokeje u kladenských Rytířů

Týden hokeje u kladenských Rytířů

Sobota 29. ledna ráno na kladenském stadionu opět patřila celorepublikové náborové akci Týden hokeje. Na druhý letošní nábor Pojď hrát hokej dorazilo mezi Rytíře 46 dětí (z toho 28 úplně nových). Na stanovištích na ledové ploše nebyli jen trenéři kladenské mládeže, ale také trojice extraligových hráčů z A-týmu – Matěj Beran, Miroslav Indrák a Filip Kuťák.

Banner

V časných ranních hodinách dorazilo extraligové mužstvo Rytířů z utkání v Ostravě zpět na Kladno a už v 7:30 se útočníci Matěj Beran, Miroslav Indrák a Filip Kuťák hlásili u zápisu k náborové akci Pojď hrát hokej, která se kvůli rekonstrukci hlavní ledové plochy konala v tréninkové hale. Zmíněná trojice s sebou zatím nepřivedla své ratolesti, ale všem příchozím se s úsměvem na tváři věnovala.

Rytíři rádi vzpomínají na svůj nábor z roku 2020, kdy na kladenský zimák dorazil rekordní počet 64 začínajících hokejistů. Aktuální doba související s pandemií koronaviru a loňský rok, během kterého se mládežnický sport v Česku prakticky úplně zastavil, nese svá negativa. I na počtech příchozích dětí nyní, v lednu 2022, je to znát. Přesto se Kladno těšilo z příchodu 28 úplně nových dětí a 18 těch, které už navštěvují školičku bruslení (tréninky pro ty nejmenší) déle.

V 8:30 se všechny děti sešly na ledové ploše, udělaly si společnou fotografii a mohlo se začít. Kluziště bylo rozděleno na čtyři stanoviště, kde byla připravena cvičení pro ty úplné začátečníky, pokročilejší, ale i pro ty, kteří už ovládají bruslení a jsou schopni si i s hokejkou šťouchnout krátký přátelák. Letošní nábor zpestřilo také stanoviště, kde děti skládaly ještě novotou vonící hrad do různých obrazců.

Na všech bylo vidět, že si sobotní ráno plně užili. A co dělat v případě, že o hraní hokeje za Rytíře máte zájem, ale nestihli jste nábor? Podívejte se na veškeré informace, které k náboru potřebujete – ZDE. Těšíme se i na vás!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Kladně najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."