Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

Tradiční akce se ve čtvrtek 24. září konala v MEO Aréně. Zubři ve spolupráci s Českým hokejem zorganizovali zábavný nábor spadající do Týdne hokeje, který je součástí dlouhodobého projektu Pojď hrát hokej. Děti předškolního a částečně i školního věku dostaly možnost užít si svůj premiérový kontakt s hokejem. Do bruslí a replik reprezentačního dresu se jich oblékly hned čtyři desítky.

Banner

U vchodu se zaregistrovaly, v šatně převlékly do hokejového a pak už mohly vyrazit. Dovádět na ledě. O zábavě dětí jsou akce během Týdne hokeje především. Od roku 2017 je organizují kluby po celém Česku. Na přerovském stadionu si pro kluky a holky ve věku od čtyř do osmi let připravili střelbu na brankáře nebo ukázkový trénink přípravky.

„Z pohledu organizace akce jsem spokojený. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se na ní podíleli – trenérům mládeže, lidem z marketingu klubu. Důležité pro nás je, aby děti odcházely ze zimáku spokojené a s chutí se k nám pak vracely. To bude měřítko, jestli byla akce úspěšná," tvrdí hlavní organizátor neformální propagace hokeje v Přerově Vít Černohous.

Zubři do prostředí nejrychlejší kolektivní hry světa tentokrát uvedli bezmála čtyřicet dětí. Ty se setkaly i s hráči prvoligového A-týmu, obránci Martinem Weinholdem, Robertem Černým, Mikulášem Pohlem, Rostislavem Šnajnarem a Jakubem Kubešem. „Ve svém nabitém programu si našli čas a přišli za námi na led," ocenil Černohous. Nájezdům nováčků zase čelili gólmani juniorky Michal Postava a Michal Dufek.

Ještě před vstupem na led promluvili k dětem a především jejich rodičům sportovní manažer mládeže Zubrů a hlavní trenér mužů Vladimír Kočara s šéftrenérem mládeže Pavlem Neumanem. V jedné z kabin představili klub a koncepci, kterou se řídí.

Čas Týdne hokeje, součásti projektu Pojď hrát hokej majícího za cíl přilákat k hokeji nové děti, přichází dvakrát za rok. Kromě září ještě v lednu. „Určitě ho budeme pořádat i v zimě. Náborové akce jsou hrozně důležité, náš klub se jimi dostává do povědomí široké veřejnosti. Chtěl bych pozvat další nové hokejisty, aby si s námi v lednu přišli vyzkoušet tento krásný sport," vzkázal Vít Černohous, jinak hlavní kouč přerovské první až páté třídy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“